Blågults besked om sexförbud

FOTBOLL

Öppnar för Hyséns klassiker ”Ska ryka i sängarna”

BÅSTAD. Martin O'Neill har infört ”sexförbud” för sitt Irland under EM.

Men Erik Hamrén sätter inte stopp.

– Nej, något sådant har det aldrig varit tal om, säger landslagets presschef Niklas Bodell.

Fotbollsmästerskap och sexförbud är en ”kär” följetong.

Nu är det dags igen.

Irländska medier har rapporterat att deras förbundskapten Martin O'Neill infört ”sexförbud” under EM-slutspelet för Sveriges premiärmotståndare.

– Det här är en väldigt stor turnering. Den här chansen kommer aldrig igen för ett antal spelare. Aldrig. Så då kan man lika gärna ge allting, har O'Neill sagt.

Men i det svenska landslaget har något sexförbud aldrig varit uppe på bordet.

– Nej, något sådant har det aldrig varit tal om, säger landslagets presschef Niklas Bodell.

Räknar inte med Hysén-repris

Ämnet aktualiserades under torsdagen då spelarnas familjer anlände till landslagets hotell i Båstad. Man får tillbringa två dagar – och två nätter – tillsammans innan man skiljs åt igen på lördag när spelarna flyger till Stockholm för söndagens genrep mot Wales.

Mitt under EM kommer spelarna också få träffa sina respektive. Förbundet anordnar en resa för spelarnas familjer.

I sammanhanget påminns man om Glenn Hyséns klassiska uttalande ”Nu ska det ryka i sängarna” mitt under VM-90 när spelarfruarna var i antågande.

Andreas Granqvist tror inte på en repris.

– (Skratt) Nej, det är inte det första alternativet jag tänker på. Jag har en dotter på två och ett halvt år som också är med här i Båstad, säger mittbacken.

Men han ser förstås fram emot att få tillbringa tid med familjen.

– Det blir skönt, det kommer att vara väldigt instängt sedan med många dagar tillsammans med laget och det är skönt att kunna få den här avkopplingen. Sedan blir det fokus på det vi ska prestera i Frankrike. Då blir det många dagar utan familjen så det är skönt att få den här möjligheten, säger han.

Stopp för ”akrobatisk sex”

Det återstår att se om fler landslag än Irland inför sexförbud under EM. I VM 2014 förbjöd fem landslag sex under mästerskapet: Bosnien, Tyskland, Chile, Mexiko och Spanien. Resultaten var, som ni kanske minns, blandade för den kvintetten – på planen alltså.

Ytterligare tre landslag tillät sex med vissa restriktioner. Costa Ricas spelare fick vänta tills de hade kvalificerat sig för åttondelsfinal. Fransmännen fick ha sex – men inte hela natten. Brassarna fick inte ha ”akrobatisk sex”.

– Spelarna får ha normalt sex under VM. Normalt sexuellt umgänge på ett balanserat sätt är okej, men några ägnar sig åt akrobatiskt sex. Det är inte tillåtet, sa förbundskapten Luiz Felipe Scolari.

ARTIKELN HANDLAR OM