”Slå Paris-avskedet”

avJohan Flinck

FOTBOLL

Guidetti uppmaning inför Zlatans sista på Friends

På söndag gör Zlatan Ibrahimovic av allt att döma sin sista landskamp på hemmaplan.

Då vill John Guidetti se enorma hyllningar.

– Målet är att slå Paris-avskedet, säger anfallaren.

Enligt Dagens Nyheters uppgifter i fredags slutar Zlatan Ibrahimovic i landslaget efter EM eller ett eventuellt OS.

Inför dagens landslagsträning fick John Guidetti frågan om hur han känner inför det.

– Jag vet inte om det är så eller inte. Om det stämmer är det fantastiskt tråkigt. Han är en enorm tillgång till det här landet och det här laget; samma sak med Isak och Kim. Det är flera duktiga spelare man förlorar, säger Guidetti.

– Självklart hoppas vi att det inte är så, det tror jag hela landet hoppas. Han är den största tillgången i ett lag som man kan ha.

Sista mot Wales

Men det betyder också att det till hösten öppnar sig en plats till i anfallet som Zlatan abonnerat på i 12-13 år?

– Jag ser det inte så. Jag är patriotisk. Jag vill att Sverige ska ha framgång. Jag krigar hellre om platsen bredvid honom än att han inte finns i laget.

Allting tyder alltså på att landskampen mot Wales på söndag på Friends Arena är den sista Ibrahimovic gör på svensk mark.

Vad hoppas du fansen ger honom för avsked då?

– Det bästa avskedet han kan få. Målet är att slå Paris, säger Guidetti och syftar på de (välregisserade) hyllningar Zlatan fick motta i sista matchen med PSG på Parc des Princes och som nog saknar motstycke.

– Där har svenska folket lite att leva upp till. Slå Paris-avskedet – då har vi lyckats, säger Guidetti, som dock inte hade något svar på vilka som ska springa in med ”King” och ”Legend” tryckt på sina tröjor.