”Slå Paris-avskedet”

avJohan Flinck

Guidetti uppmaning inför Zlatans sista på Friends

På söndag gör Zlatan Ibrahimovic av allt att döma sin sista landskamp på hemmaplan.

Då vill John Guidetti se enorma hyllningar.

– Målet är att slå Paris-avskedet, säger anfallaren.

Enligt Dagens Nyheters uppgifter i fredags slutar Zlatan Ibrahimovic i landslaget efter EM eller ett eventuellt OS.

Inför dagens landslagsträning fick John Guidetti frågan om hur han känner inför det.

– Jag vet inte om det är så eller inte. Om det stämmer är det fantastiskt tråkigt. Han är en enorm tillgång till det här landet och det här laget; samma sak med Isak och Kim. Det är flera duktiga spelare man förlorar, säger Guidetti.

– Självklart hoppas vi att det inte är så, det tror jag hela landet hoppas. Han är den största tillgången i ett lag som man kan ha.

Sista mot Wales

Men det betyder också att det till hösten öppnar sig en plats till i anfallet som Zlatan abonnerat på i 12-13 år?

– Jag ser det inte så. Jag är patriotisk. Jag vill att Sverige ska ha framgång. Jag krigar hellre om platsen bredvid honom än att han inte finns i laget.

Allting tyder alltså på att landskampen mot Wales på söndag på Friends Arena är den sista Ibrahimovic gör på svensk mark.

Vad hoppas du fansen ger honom för avsked då?

– Det bästa avskedet han kan få. Målet är att slå Paris, säger Guidetti och syftar på de (välregisserade) hyllningar Zlatan fick motta i sista matchen med PSG på Parc des Princes och som nog saknar motstycke.

– Där har svenska folket lite att leva upp till. Slå Paris-avskedet – då har vi lyckats, säger Guidetti, som dock inte hade något svar på vilka som ska springa in med ”King” och ”Legend” tryckt på sina tröjor.