"Kan sälja 250 000 tröjor – på en dag"

Profilen om Zlatans betydelse i Man United

Zlatan Ibrahimovic väntas presenteras som Manchester United-spelare inom kort.

Enligt en gammal Premier League-profil blir svensken där den största stjärnan i en av världens största klubbar.

– På 24 timmar kan de sälja 250 000 tröjor med Zlatans namn, säger John Hartson till Fotbollskanalen.

Allt mer tyder på att Zlatan Ibrahimovic inom en snar framtid kommer presenteras som José Mourinhos första nyförvärv.

I fredags gick Sky Sports ut med att svensken blir presenterad före EM och skriver på ett kontrakt på ett år.

Dagen efter gjorde The Guardians uppgifter gällande att Zlatans agent Mino Raiola och Manchester United kommit överens om lön och personliga avtal för anfallaren.

Så sent som i går, efter Sveriges 3–0-seger mot Wales, gav Zlatan själv en återhållsam kommentar om rådande läge och sa att "mycket kommer hända på tisdag".

Tror på en bra matchning

En som tror på en perfekt matchning mellan Zlatan och Manchester United är den tidigare Premier League-spelaren John Hartson.

– Han är en fantastisk spelare och var bäst på planen mot Wales. Med rätt tränare och i rätt klubb har han mycket att ge. Mycket tyder på att det blir Manchester United även om jag tror att det är några saker kvar att lösa, säger BBC-experten Hartson i en intervju med Fotbollskanalen.

Den 41-årige före detta Premier League-spelaren som har spelat i klubbar som Arsenal, West Ham och West Bromwich tror att Zlatans stjärnstatus är något som är välbehövligt i dagens Manchester United.

– Han blir en ännu större stjärna där. För Manchester United har inte Roy Keane längre och de har inte Ryan Giggs längre och de har inte Cantona längre. Zlatan kan bli den nya stjärnan. Manchester United behöver en stjärna. De behöver stora spelare. De har inte Beckham eller van Nistelrooy, Cole eller Yorke. De behöver stora spelare med stor personlighet och då går det inte att hitta en mer lämplig spelare än Zlatan, säger Hartson.

Stor kommersiell betydelse

Hartson menar att spelare som Wayne Rooney och Juan Mata får stå åt sidan i rollen som klubbens stora spelare.

Med Zlatan i laget får klubben dessutom en boost rent kommerssiellt.

– Han blir den största spelaren där. För de har skrikit efter stora spelare och de behöver en stor stjärna som Zlatan. En spelare som gör att klubben kan sälja tröjor, på 24 timmar kan de sälja 250 000 tröjor med Zlatans namn på ryggen. Och Zlatan har förtjänat den rätten att få den statusen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.