Uniteds blixtvisit – här lämnar de i natt

FOTBOLL

”Det har varit en bra dag”

1 av 3 | Foto: ROGER LUNDSTEN

LANDVETTER-GÖTEBORG. Elva timmar och fyra minuter. Så länge stannade Manchester United i Sverige.

Sportbladet följde deras blixtvisit från start till mål.

– Det har varit en bra dag, säger Phil Jones.

11.59 i förmiddags landade Manchester Uniteds kolsvarta privatplan på Landvetter flygplats. Planet kördes hela vägen bort till transportdelen av flygplatsen, långt från nyfikna blickar från allmänhet och press. Med en polishelikopter cirkulerande i luften och två polispiketer runt sig gick spelarna in i två United-stripade bussar för en snabbvisit på flygplatsens VIP-säkerhetskontroll innan de åkte vidare in till Göteborg.

Poliserna spärrade av

Ute på vägen fick Zlatan Ibrahimovic och resten av laget sällskap av ytterligare två MC-poliser som tillsammans med piketbussarna spärrade av samtliga filer på motorvägen hela vägen till hotell Sankt Jörgens Park ute på Hisingen. Inte en bil tilläts passera, och när det var trafikstockning på väg in till de centrala delarna av stan tog kortegen i stället av söderut och körde via Mölndal och Frölunda till hotellinfarten.

Vid Sankt Jörgen väntade ett stort antal supportrar på spelarna, drygt 300 personer befann sig på på plats för en jakt på bilder, autografer och kanske ett kort snack med någon spelare. Men av det blev det inget. Spelarna försvann snabbt ut ur bussen och in på hotellet, även det avspärrat av ett tiotal poliser och vakter. Zlatan Ibrahimovic fick överlägset högst jubel när han klev av bussen och vinkade snabbt till supportrarna innan även han försvann in på hotellet.

Under de fyra timmar som spelarna var på hotellet var det endast nyförvärvet Henrich Mchitarjan som snabbt kom ut. Han ställde upp på en selfiebild med tre personer, och släppte sen in ett gäng kompisar på hotellet.

Gjorde tummen upp

Vid halv sex var det dags för ny avfärd. Zlatan Ibrahimovic klev snabbt ut tillsammans med en grupp lagkompisar, log åt de skrikande fansen och gick på bussen. Juan Mata gjorde tummen upp, och sen försvann bussen snabbt iväg, återigen följt av en stor poliseskort.

19.30, sju och en halv timme efter att de landat, startade matchen mot Galatasaray på Ullevi. 30 324 personer fick se Zlatan Ibrahimovic göra ett drömmål efter bara några minuters spel och totalt 22 United-spelare beträda gräsmattan. Efter 5-2-segern gick de flesta spelarna rakt igenom den mixade zonen utan att prata med media och hoppade i stället snabbt på spelarbussen för vidare färd till Landvetter.

23.03 lyfte det kolsvarta flygplanet Landvetter med destination Manchester.

ARTIKELN HANDLAR OM