Manchester City värvar Leroy Sané

avRobert Rosén

FOTBOLL

Guardiola var en av anledningarna till valet

Foto: TT

Så var det till slut klart.

Manchester City värvar Leroy Sané från Schalke 04.

– En av anledningarna till att jag bestämde mig för att skriva på för City var Pep Guardiola, säger Sané till City:s hemsida.

I går blev det bekräftat att Leroy Sané, 20, befann sig i Manchester där han slutförhandlade med Manchester City.

Det var därmed bara en tidsfråga innan affären skulle bli officiell.

Under tisdagsförmiddagen kunde så Manchester City bekräfta att den tyske jättetalangen skrivit på för klubben. Leroy Sané, som närmast kommer från Schalke 04, har skrivit på ett femårskontrakt med Manchester City.

”Kan behöva lite tid”

– En av anledningarna till att jag bestämde mig för att skriva på för City var Pep Guardiola. Han övertalade mig att komma hit och att jag kan fortsätta utvecklas. Jag vet att jag kommer lära mig mycket av honom och nu kan jag ta nästa steg i min karriär, säger Sané till Manchester Citys hemsida.

Den tyske landslagsmannen är tydlig med att det finns en möjlighet att han inte kommer att leverera direkt – utan kan behöva acklimatisera sig först.

– Jag tror att han (Guardiola reds. anm.) kan göra mig till en mer komplett spelare. Jag tror att jag kommer behöva lite tid i början då det är en annan liga och det är en annorlunda spelstil men jag tror att jag kan anpassa mig väldigt snabbt.

Kostar över 400 miljoner

Ansedda BBC rapporterade under gårdagen att Leroy Sané kostar 420 miljoner kronor och att den summan via klausuler därefter kan stiga.

20–åringen kan spela på flera offensiva positioner – då han kan användas på en kant, som en nummer 10–spelare eller som en falsk nia.

I sin nya klubb har han tilldelas nummer 19.

ARTIKELN HANDLAR OM