Uppgifter: Guidetti petas – här är elvan

1 av 2

avMartin Tolén

FOTBOLL

I går tränade John Guidetti med Marcus Berg på topp.

Men nu är den svenska startelvan avslöjad.

Enligt uppgifter till Expressen petas Guidetti – och ersätts av Ola Toivonen.

– Vi har gjort det bra tidigare, säger Ola Toivonen om spel med Marcus Berg.

I kväll spelas en VM-kvalrysare på Friends Arena.

Tvåan mot ettan, Sverige mot Frankrike, inför fullsatta läktare.

Och förhandssnacket har till stor del handlat om den svenska startelvan. Ludwig Augustinsson eller Martin Olsson som vänsterback? Jimmy Durmaz eller Viktor Claesson på högerkanten och Ola Toivonen eller John Guidetti bredvid Marcus Berg?

– Han (förbundskaptenen Janne Andersson) mixar bra och han lurar oss ganska friskt där ute. Därför är det skönt att få startelvan på kvällen, sa lagkaptenen Andreas Granqvist i går.

”Guidetti petas”

Och nu har den svenska elvan läckt ut.

När landslaget i går gjorde sista träningen inför VM-kvalmötet tränade Guidetti bredvid Berg på topp.

Men nu petas Celta Vigo-anfallaren.

Enligt uppgifter till Expressen får i stället Ola Toivonen – som spelat i fyra av fem kvalmatcher – starta trots begränsad speltid under våren i franska Toulouse.

– De är olika spelartyper och olika spelartyper har olika egenskaper. Jag går inte in på det nu utan det kan vi prata om efteråt hur det blev kanske, sa Janne Andersson om de båda i går.

När Sportbladet tidigare i veckan frågade Ola Toivonen om vad som talade för att han och Marcus Berg ska få spela från start var han kortfattad.

– Det vanliga... Vi har gjort det bra tidigare...

Ola Toivonen var mer omfattande i sin utläggning när han pekade på vilka faktorer det svenska laget bör ta med sig in i matchen mot Frankrike:

– Det är modet som vi hade i Paris. Att hitta våra kombinationer, där tryckte vi upp med kanterna rätt bra. De (fransmännen) lämnar rätt mycket ytor när de går fram så omställningarna är en viktig faktor. Och vi får inte tappa bollen på fel ställen. Vi kommer nog att backa hem och det blir - som alla förväntar sig - en matchbild som styrs av Frankrike, säger Toulouseproffset som vet att de franska spelarna har respekt för Sverige.

– När jag har talat med fransmännen i vårt lag så var de imponerade av vilken disciplin vi hade och att vi vågade spela fotboll när vi väl fick bollen, säger han.

I övrigt väntas Ludwig Augustinsson hålla Martin Olsson på bänken och till höger startar Jimmy Durmaz.

Sverige-Frankrike 20.45 direkt i kanal 5.