Ghoddos ord om svåra valet

FOTBOLL

Saman Ghoddos har gjort valet: han kommer fortsätta spela för Irans landslag.

– Det är så många anledningar men jag tror att det kommer att vara det bästa för min fotbollskarriär och jag måste välja med hjärtat också, säger han till Östersundsposten.

Nej, Saman Ghoddos ändrade sig inte när Janne Andersson kom och öppnade den svenska landslagsdörren.

Efter ett par dagars extra betänketid valde Östersunds anfallsstjärna att stå fast vid beslutet att fortsätta spela för Iran.

– Jag har gjort mitt beslut och jag är nöjd med det. En stor anledning är väl att Iran spelar VM, de är redan klara och det är en väldigt stor turnering för mig, en dröm som jag haft sen jag varit liten, säger han till ÖP.

”Kan inte bry mig mindre”

Redan på måndag vankas nya landskamper där Ghoddos kan försöka slå sig in i den VM-truppen. Först väntar Togo och sedan Ryssland.

Men om erbjudandet från svenska landslaget kommit tidigare hade läget kunnat se annorlunda ut.

– Man hade kanske kunnat önska att de kom tidigare. Då hade vi haft en annan diskussion, säger Ghoddos till Expressen.

För ÖP utvecklar han:

– Det är säkert många i Sverige som är besvikna men jag kan inte bry mig om vad de tycker och tänker. Jag har bara blandat in nära och kära och deras åsikt är de enda som betyder något. Ingen annan har gått i mina skor och kan veta hur jag känner och tänker. Jag valde Iran först och jag lovade att jag skulle spela med dem och jag vill gärna stå för det jag lovar, jag måste vara en man och kunna hålla vad jag lovar, säger Ghoddos.

Foto: BILDBYRÅN