”Förvånad över vad de säger om mig”

Ronaldo om framtiden: Presidenten kanske kan svara

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo fortsätter att övertyga för Real Madrid men portugisens framtid i klubben ser allt annat än klar ut.

Efter sina dubbla mål mot Borussia Dortmund talade 32-åringen om ett eventuellt nytt kontrakt och levererade samtidigt en ny salva mot sina kritiker.

– Jag är det perfekta proffset men kritiken blir bara värre och värre, säger Ronaldo.

Foto: Michael Probst / TT / NTB Scanpix

Cristiano Ronaldo blir äldre men portugisens prestationer ser inte ut att påverkas. Mot Borussia Dortmund i Champions League hjälpte Ronaldo sitt Real Madrid till en 3-1-seger med två av målen – hans 410:e och 411:e för klubben på de nu 400 matcherna i Real-tröjan.

”Måste fortsätta bevisa mig”

Efter uppvisningen valde 32-åringen ändå att rikta sig mot sina kritiker.

– Det verkar som om jag måste fortsätta bevisa mig i varje match. Jag är förvånad över vad folk tycker om mig, min statistik talar för sig själv. Jag är det perfekta proffset och har alltid ett rent samvete men kritiken blir bara värre och värre, säger Ronaldo enligt The Mirror.

”Snackar om mig varje dag”

Portugisen fick också frågor om sin framtid i Real Madrid. 32-åringen har ett gällande avtal som löper till 2021 men ryktades senast i somras bort från Spanien efter missnöje med bland annat det pågående skattebrottsåtalet mot honom.

– Det är en bra fråga, svarar Ronaldo på frågan om han kommer skriva på ett nytt kontrakt med Real och fortsätter:

– De här sakerna kommer naturligt men presidenten kanske kan ge ett bättre svar än vad jag kan. Jag är lycklig och njuter av min fotboll. Folk snackar om mig varje dag över hela världen men jag lever för fotbollen och för min familj – inte för media. Ibland börjar de här historierna i Portugal, Spanien eller till och Tyskland eftersom folk snackar om dig när du är betydelsefull.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se