Klubben: Spelaren avstängd tills vidare

FOTBOLL

En allsvensk stjärna begärdes i dag häktad misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn och ett fall av våldtäkt.

Nu uttalar sig klubben för första gången:

– Så här långt är det bara en misstanke men det är en så pass allvarlig anklagelse att vi stänger av spelaren tills vidare, säger en klubbledare till Sportbladet.

Det var under torsdagen som en allsvensk spelare anhölls misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn och ett fall av våldtäkt.

I dag bekräftade åklagare att spelaren häktas. Från början valde klubben att inte kommentera uppgifterna men under lördagskvällen hade man tagit del av underlaget för beslutet och meddelade att spelaren stängs av.

För Sportbladet betonar klubbledaren att det handlar om en misstanke och att det är för tidigt att dra slutsatser.

Skyldiga till grova brott kan inte spela i klubben

– Det vi kan säga är att vi har ett väldigt tydligt värdegrundsarbete. Både spelare som kommer från ungdomsleden och som rekryteras till föreningen skriver på ett ”code of conduct” som gås igenom vid anställningstillfället. Där går vi igenom vilka värderingar som spelaren förväntas följa, säger han.

Om en spelare bryter mot den här koden, är det skäl för uppsägning av ert avtal med spelaren?

– Man kan säga så här: personer som gör sig skyldiga till grova brott som leder till fängelse kan normalt sett inte representera klubben. Men jag vill poängtera att den aktuella spelaren är misstänkt men inte dömd.

ARTIKELN HANDLAR OM