”Utesluter inte Pochettino till Arsenal”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Jakten på Fredrik Ljungbergs ersättare fortsätter och Victor Lindelöf hyllas stort.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

HELGENS SNACKIS

Fredrik Ljungberg har inte fått någon strålande start på jobbet som huvudansvarig i Arsenal. Oavgjort mot Norwich följdes upp av en tung förlust hemma mot Graham Potters Brighton. Den förre spelaren Martin Keown är en av de som vill att klubben nu ska skynda på rekryteringsprocessen: ”Jag såg honom (Ljungberg) aldrig som tränarmaterial. Han var en duktig individuell spelare, gjorde precis som han själv ville, vilket kanske kan bidra till att han blir en bra tränare. Men vi borde inte förvänta oss att han kommer vifta med sin trollstav”.

Vem ska då kliva in? Spekulanterna sägs vara många men toppvalen få. Under söndagen ska Marcelino ha flugit till London för att hinna se derbyt mot West Ham under måndagskvällen. Han har tidigare kopplats ihop med Arsenal – och skulle han inte få det jobbet kan han åka vidare till Merseyside och Everton med sitt CV.

Mauricio Pochettino är inte helt avskriven än. Särskilt inte efter att han vägrade utesluta en återkomst i norra London i en intervju med TyC Sports: ”Det är viktigt att behålla lugnet nu för att hitta energi att ta sig an ett nytt projekt” sade Pochettino och tillade: ”Vi får se var det blir”.

Mauricio Pochettino är fortfarande arbetslös.
Foto: Darko Vojinovic / TT NYHETSBYRÅN
Mauricio Pochettino är fortfarande arbetslös.
Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYRÅN
Sämsta starten någonsin för Pep.

HELGENS SPEKULATION

Efter förlusten mot Manchester United hemma på Etihad Stadium undrar de flesta vad som kommer hända med Pep Guardiola. Spanjoren är givetvis inte i riskzonen att förlora jobbet i City men man vet aldrig om han själv börjar tröttna. Efter sin sämsta start som klubbtränare någonsin samt den redan förlorade titeln är det oklart om han går med på ytterligare en kontraktsförlängning efter 2021.

Att hans familj flyttade tillbaka till Spanien i september spär också på ryktena att vistelsen i Manchester inte kommer bli mycket längre än så. Om ens det.

HELGENS HYLLNING

Victor Lindelöf är återigen en hyllad man. Efter två stabila insatser förra veckan mot Tottenham och Manchester City föräras han en plats i BBC:s team of the week. Garth Crook motiverar valet på följande sätt: ”Att han lyckades täcka Kevin de Bruynes skott kan ha varit direkt avgörande för matchen”.

HELGENS KAMPANJ

Engelsmännen kan inte sluta prata om Jamie Vardy. Efter segern borta mot Aston Villa toppar Leicester-anfallaren skytteligan på 16 mål, fem före tvåan Tammy Abraham.

Nu höjs röster för att få med 32-åringen till EM i sommar. ”Vill de ha bäst chans att vinna så måste de övertala Vardy”, skriver Chris Sutton i Daily Mail.

Foto: Rui Vieira / TT
Vardy är stekhet just nu.

Vardy slutade i landslaget efter VM 2018 med motiveringen att han ville släppa fram de yngre spelarna i stället. Vi får väl se om förbundskapten Gareth Southgate agerar.

HELGENS STATISTIK

Duncan Ferguson tog över rodret i Everton efter att Marco Silva sparkats förra veckan. Det blev succé direkt hemma mot Chelsea genom en 3–1-seger, kanske på grund av att de tuffade till sig i spelet. Everton-spelarna stod nämligen för 37 tacklingar i matchen, fler än något annat lag i Premier League den här säsongen.

Foto: Nigel French / TT NYHETSBYRÅN

HELGENS OMGJORDA PLANER

Innan Steve Bruce tackade ja till positionen som Newcastles tränare planerade han att skriva en självbiografi. Nu sägs han ha lagt dessa planer på is, möjligen eftersom han inser att han är på väg att skriva ett hyfsat kapitel på St James Park. Efter segern mot Southampton ligger Newcastle på en tionde plats i tabellen, långt högre än de flesta hade trott på förhand.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.