Jordan: ”Det är några få idioter”

Pappa Henke stannade hemma i sonens återkomst på Olympia

HELSINGBORG. Jordan Larsson vägrade fira kvitteringen på Olympia – trots skandalscenerna i sista matchen för HIF innan han lämnade.

– Det är några få idioter. Resten av klubben har jag stor respekt för, säger Norrköpingsanfallaren.

Men Henrik Larsson stannade hemma och såg sonens återkomst på tv.

Den allsvenska premiären mellan Helsingborg-Norrköping innebar att Jordan Larsson var tillbaka på Olympia för första gången i en klubblagsmatch sedan kvalet med HIF mot Halmstad (han spelade en U21-landskamp här i september i fjol).

Då åkte HIF ur allsvenskan och ingen glömmer skandalscenerna när några huliganer från Helsingborg attackerade Jordan och hans far, då tränare för HIF, Henrik på innerplan.

– Klart att det var speciellt, säger han.

Tuffa dueller med Granqvist

Ännu mer speciellt blev det när han kvitterade till 1–1 i den 20:e minuten efter en fin aktion med ”fel” fot (den högra). Larsson, som hade blivit utbuad när han rörde bollen för första gången i matchen, vägrade fira målet.

– Jag visste om att jag inte skulle fira med tanke på att jag varit här sedan jag var 16 år och det är min hemstad. Jag har stor respekt för klubben.

Men många tycker att du har all rätt att jubla med tanke på vad som hände när du spelade din sista match för HIF?

– Men det är några få idioter. Det är inte hela klubben. Jag fick många meddelanden från supportrar som står där uppe i klacken som sa: ”Skit i de där idioterna och tack för tiden i Helsingborg.” De är inte en del av klubben för mig. Resten av klubben har jag en stor respekt för, säger Larsson.

Han hade många dueller med Andreas Granqvist.

– Jag har aldrig mött honom. Han är smart. Han är som sin far – ganska lurig att möta och vet vart han ska ta vägen. Det var kul möta honom och ännu roligare att vinna. Så jag ska nog slå en signal till Henke nu och höra vad han tyckte om matchen, ler Granqvist efter 3–1-segern.

För han kunde inte prata med Henke på Olympia.

Henke såg matchen på tv

HIF-ikonen var inte på plats när sonen kom tillbaka till staden och arenan.

Varför var han inte här?

– Jag vet inte. Jag har inte snackat med honom. Jag fick höra från morsan att han stannade hemma, säger Jordan.

Tråkigt att han inte var här?

– Nej, jag vet att han satt hemma och kollade. Det var ingen fara. Resten av familjen och vännerna var här, tjejens familj också. Så jag hade ett stort stöd ändå.

Vilka hejade han på?

– Det var en enkel fråga. Klart att han hejade på mig, ler Larsson.

Anfallaren har varit stekhet hela vårvintern och öst in mål. Han var besviken på lagets insats.

– Det var en dålig match av oss, säger Larsson.

”Jag vet inte vad han gjorde där”

HIF tog ledningen med 1–0 tidigt. Granqvist låg på sätt och vis bakom målet utan att vara direkt inblandad. Han skickade nämligen bort Wanderson, som var på väg att slå vänsterhörnan.

– Brassar är lite lurigare ibland. Han ska inte slå hörnor över huvud taget. Jag vet inte vad han gjorde där. Han ska vara på bortre, säger Granqvist

I stället slog Anders Randrup hörnan som Mamadu Moro skarvade vidare och Rasmus Jönsson tryckte in i mål.

Jönsson gjorde sedan 2–1 i första halvlek på ett friläge. Andri Bjarnason satte spiken i kistan i den 80:e minuten när han snyggt vinklade in 3–1 på volley med höger yttersida.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.