OBOS Damallsvenskan i fotboll

Äntligen fotboll! Sportbladet sänder damallsvenskan 2020

Nu höjer vi pulsen – se alla matcher på Sportbladet Play

Av: 

Sportbladet.se

FOTBOLL

Göteborg jagar sitt första guld, Rosengård spelar högt med sin tunna trupp och den gamla stormakten Umeå är tillbaka med ett hyperintressant lag.

Den uppskjutna starten har gjort att Obos damallsvenskan är tätare än någonsin tidigare.
Sportbladet – som sänder alla matcher på Sportbladet Play – gör en omfattande satsning med bevakning av alla lag, spelare och händelser.

– Damallsvenskan förtjänar stor uppmärksamhet och det kommer vi ge den, säger Aftonbladets sportchef Patric Hamsch.


100 % fokus på damallsvenskan – se djupanalyser, tabelltips och intervjuer med alla lag på Sportbladetplay.se


De kommande tre säsongerna sänder Sportbladet Sveriges bästa fotbollsserie på damsidan. Matcherna finns tillgängliga både live och i efterhand via nya tjänsten Sportbladet Play.

Idag kom beskedet som alla sportälskare väntat på under våren. Folkhälsomyndigheten och regeringen gör tummen upp för all svensk tävlingsidrott. Efter flera månaders uppehåll på grund av pandemin så blir det alltså spel i damallsvenskan.

– Vi har, precis som alla som gillar sport, väntat på det här beskedet. Nu väntar ett antal veckors grym uppladdning på Sportbladet med intervjuer, reportage, fördjupningar och massor av journalistik om den här häftiga fotbollsligan, säger Patric Hamsch, sportchef på Aftonbladet.

Fördjupa dig i ditt favoritlag

Premiären sker sista helgen i juni, 27–28 juni. De sju omgångar som missats ska framför allt läggas i slutet av juli och början av augusti, då OS-turneringen egentligen skulle ha spelats.

– Vi fortsätter vår strategiska resa med mer livesport på Sportbladet. Obos damallsvenskan och Sportbladet är en perfekt matchning. Förutom att vi får sända fantastiska matcher är det också ett steg för att markera vår närvaro runtom i landet, säger Sportbladets affärschef Katarina Koritz.

Sportbladet sänder alla 132 matcher, men redan nu kan du grotta ner dig i just ditt favoritlag. Med hjälp av Sportbladet får du bland annat:

Exklusiva spelarintervjuer

Guldplaner och rankningar

Genomgående analyser för alla lag i Sportbladet Play

Allt det senaste om damallsvenskan hittar du här”Det känns fantastiskt”

Den uppskjutna starten och det täta spelschemat gör damallsvenskan tätare än någonsin tidigare, vilket sannolikt gynnar lag med stora trupper. Där finns tveklöst Koparbergs Göteborg, som förstärkt med Stina Blackstenius och Filippa Angeldal, samt fått tillbaka skadade Emma Berglund.

Räcker det för att peta ner Rosengård, som har tunnare trupp än i fjol, från tronen? Kan förra årets succégäng Vittsjö blanda sig i? Och hur går det för nykomlingarna Uppsala och Umeå, klarar de det tuffa steget att gå upp en serie?

Svaren får du om du följer Sportbladets sändningar av de 132 matcherna.

– Att Sportbladet får möjlighet att sända damernas högsta serie i fotboll, en liga med både världsspelare, svenska landslagsspelare och en lång rad unga talanger, känns fantastiskt, säger Sportbladets chef Patric Hamsch.

Allt det senaste om damallsvenskan hittar du här!

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Thorén: Förlorade sin ryggrad – men inte sin själ

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll