Football Radical: ”Ramos har bunkrat för vernissage?”

Har Sergio Ramos bunkrat klart för ett vernissage? Har Narendra Modi råkat glömma 460 miljoner indier? Har Ian Holloway hittat rätt med akrylen?

Oklart.

Men Johanna Frändén och Simon Bank har poddat igen, så mycket är klart.

I de demytologiserade fotbollsstjärnornas tid finns det ju tid att prata om annat, men Sveriges radikalaste fotbollspodcast vågar inte chansa, utan funderar vidare kring vad det egentligen gör med oss att se gårdagens hjältar förvandlas till samtidsorienterare utan lokalsinne.

Kommer den ekonomiska krisen i coronans spår att förändra fotbollsvärlden som vi känner den? Christian Gourcuff är inne på det, och får (till skillnad från Guillaume Hoaraus entourage-grabbar) med sig Johanna på tåget.

Simon har önskat sig att hela skiten brinner ner, och vidareutvecklar resonemanget, men väljer – för att inte gå helt surgubbe – att också lyfta fram en samling undantag. Det finns fotbollsarbetare som målar tavlor, försvarar kulturen, spelar in musik eller förvandlas till hälsoministrar – så kanske finns det även hopp?

Handlar om döden

Annars handlar det som överallt annars om döden (döden). Om mammor som lämnar jordelivet i ensamhet, om fotbollstränare som förvägras ett sista farväl. Det är i alla fall ett öde som, tragiskt nog, förenar både förbundskaptener och Champions League-mästare.

Podden rundas av i Indien, ett land som såg fram emot ett VM men fick en sorglig folkvandring istället. Det är sådana tider. Sorgliga tider, poddtider.

Mer då? Kyle Walker, Norge, Pep Guardiola, Ian Holloway, Javier Clemente, Zinsky, Hanna Fahl, Queen Elizabeth II, Vera Lynn, Winston Churchill, Fernando Santos, Zlatan Ibrahimovic, Arundhati Roy, Christian Streich, Yoann Gourcuff, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, Janne Andersson, Erik Lindegren, Alanis Morissette.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.