Man City kan uteslutas ur Champions League

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Det har kostat tiotals miljarder kronor att förvandla Manchester City från ett lag i andraligan till dagens vinnarklubb.

Men den slutliga notan kan komma i efterhand.

New York Times skriver att de engelska mästarna kan uteslutas ur Champions League.

I går vann Manchester City Premier League för andra året i rad. Ändå är det inte hundra procent säkert att de ljusblå giganterna finns med när Champions League drar igång nästa säsong.

Brutit mot ekonomiska regler

Det är New York Times som berättar att Uefa och brittiska FA har utrett klubben i flera månader och inom kort förväntas föreslå att City ska stängas av från den europeiska storturneringen i minst en säsong.

Så vad har City gjort fel?

Klubben misstänks ha brutit mot de så kallade financial fair play-regler som Uefa införde 2011, då flera av världens största klubbar hade skulder på hundratals miljoner kronor men fortsatte värva som om det inte fanns en morgondag.

Förnekar eventuella fel

I dokument som nådde media genom den så kallade Football Leaks-läckan framstår det som att Uefas dåvarande generalsekreterare Gianni Infantino hjälpte bland annat Manchester City att runda reglerna och slippa straff.

Manchester City ägs av shejk Mansour bin Zayed al-Nahyan som sedan 2008 har pumpat in tiotals miljarder kronor för att bygga ett av världens bästa fotbollslag.

Klubben har tidigare i år förnekat att några fel har begåtts. Om de fälls är det fortsatt oklart huruvida avstängningen gäller den kommande säsongen eller verkställs i ett senare skede.

Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.