Flög till Stockholm för att konfrontera Ronaldo

Publicerad 2019-08-15

Cristiano Ronaldo gjorde tiotusentals sydkoreanska fotbollssupportrar besvikna när han inte spelade en vänskapsmatch i Seoul nyligen.

En av dem blev så arg att han flög till Stockholm och konfronterade Juventusstjärnan.

Ett elva minuter långt videoklipp på Youtube, som hittills haft över tre miljoner visningar, visar hur Kwak Ji-hyuk mötte Ronaldo på ett hotell i Stockholm. Juventusanfallaren var här för att spela lördagens final i träningsturneringen Champions Cup mot Atlético Madrid (1–2).

När Ronaldo kom till lobbyn ropade Kwak Ji-hyuk på engelska:

– Varför spelade du inte i Sydkorea?

Ronaldo, som startade och spelade i 70 minuter på Friends arena i Solna, bara ignorerade honom. Kwak Ji-hyuk gjorde då nya försök att få en reaktion, bland annat genom att hålla upp en lapp skriven på portugisiska.

Utan resultat.

– Till och med när jag vinkade med lappen framför ögonen på honom blev jag ignorerad, säger han i videon.

– Du är så vänlig mot dina fans här, men varför gjorde du så mot oss?

65 000 åskådare väntade förgäves på att få se Ronaldo spela i en annan träningsmatch i Seoul för tre veckor sedan. Enligt sydkoreanska ligan fanns en överenskommelse med Juventus om att Ronaldo skulle spela minst en halvlek – men han blev kvar på bänken hela matchen.

Polisen utreder misstankar om bedrägeri mot Ronaldo, Juventus och den sydkoreanska arrangören.

Så vad händer nu?

Kwak Ji-hyuk, som numera presenterar sig som före detta Ronaldo-supporter, ger sig i alla fall inte. Enligt sydkoreanska medier planerar han att åka vidare till Italien i sin jakt på svar.

Cristiano Ronaldo satt på avbytarbänken i Seoul. Arkivbild.

Följ ämnen i artikeln