”Vi följer frågan och det här fallet”

Regeringen kommenterar Boovallen

Rättstvisten kring Boovallen kan få effekter för hela Idrottssverige.

Nu meddelar idrottsministerns statssekreterare Helene Öberg att departementet följer frågan.

”Anläggningsfrågan är prioriterad”, skriver Öberg i en kommentar till Sportbladet.

Idrottsborgarrådet i Stockholm Jonas Naddebo vädjar i en intervju med Sportbladet till regeringen att agera i frågan kring barnidrott och buller. Bakgrunden är domen kring Boovallen i Mark och miljödomstolen där ljud från idrott likställs med industribuller – en dom som kan kosta bara Stockholm en miljard kronor i kostnader för bullerplank.

– Jag tycker att regeringen ska ta ett initiativ och jag uppmanar idrottsministern att visa en politisk vilja och sätta igång ett arbete, säger Naddebo.

”Fört samtal med olika aktörer”

Idrottsminister Amanda Lind är mammaledig men statssekreteraren Helene Öberg meddelar i en skriftlig kommentar till Sportbladet att departementet följer händelseutvecklingen.

Idrottsministern Amanda Lind är mammaledig just nu. Här med Fotbollförbundets Håkan Sjöstrand på en match.
Idrottsministern Amanda Lind är mammaledig just nu. Här med Fotbollförbundets Håkan Sjöstrand på en match.

”Nu pågår fortfarande den rättsliga prövningen och i avvaktan på att den slutförs så är det inte min roll att gå in och kommentera just det fallet. Men i stort är anläggningsfrågan prioriterad och redan under våren har idrottsministern fört samtal med olika aktörer om hur kommunerna ska kunna se till att det finns idrottsanläggningar runt om i hela landet, så att fler barn får möjlighet att leka, spela boll och vara en del av ett lag. Men vi följer som sagt både det här fallet och frågan i stort.”

PODD: Turerna kring Boovallen

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Patrik Brenning om turerna kring Boovallen – och bullret runt de svenska idrottsplatserna.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.