”I värsta fall får jag åka rullstol”

Lars Lagerbäck om framtiden: Måste försöka tänka igenom hur jag ser ut om 2,5 år

avPatrik Brenning

Norges EM-playoff kan bli Lars Lagerbäcks sista matcher.

Det norska fotbollsförbundet vill förlänga men 71-åringen själv tvekar.

– Det handlar inte om musklerna, i värsta fall tror jag till och med att man kan köra in i rullstol, men det är väl mer hjärnan som är problemet i så fall, säger Lagerbäck till norska TV2.

Norge slutade på en tredjeplats i Sveriges EM-kvalgrupp men har fortfarande en chans att nå EM via playoff-spelet i Nations League. Matcher som kan bli förbundskapten Lars Lagerbäcks sista.

Svenskens avtal med det norska fotbollsförbundet löper ut efter nästa sommar och även om förbundet vill förlänga över VM 2022 så är 71-åringen själv inte säker.

”Hade inte tvekat en sekund då”

– Hade det inte varit för min ålder hade jag inte tvekat en sekund. Men jag måste försöka tänka igenom hur jag ser ut om 2,5 år, säger Lagerbäck till norska TV2.

Lars Lagerbäck säger att han hoppas ta ett beslut innan jul. Rent fysiskt är 71-åringen också säker på att han klarar av ett par år till inom elitfotbollen.

– Jag är priviligerad tycker jag själv som är så bra med trots min ålder. Det handlar inte om musklerna, i värsta fall tror jag till och med att man kan köra in i rullstol, men det är väl mer hjärnan som är problemet i så fall.

1 av 2 | Foto: Ørn E. Borgen / TT NYHETSBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM