Varningen till spelarna: ”Lämna inte landet”

Premier League förbereder sig på total lockdown och Odion Ighalo är på väg att skriva på ett nytt kontrakt.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Under gårdagen meddelade premiärminister Boris Johnson att Storbritannien försätts i total lockdown. Det innebär att klubbar som planerade att återuppta träningspass på sina respektive anläggningar får tänka om.

Premier League har i och med beskedet skickat en lista med sju punkter till samtliga klubbar. Dels för att informera om hur vi alla kan hjälpas åt att besegra viruset, men också hindra spelare från att lämna landet.

Enligt Daily Mail står det i dokumentet att spelare ”starkt avråds från att åka utomlands”. Inte enbart på grund av parlamentets nya regler utan för att undvika en situation där ligan kan återupptas men spelare inte kan återvänta. Alternativt att en spelare som reser in i Storbritannien igen sätts i karantän i 14 dagar. Skulle detta ske kommer Premier League inte ta någon hänsyn till det genom att exempelvis skjuta fram en planerad match. Manchester Uniteds Victor Lindelöf är en av de som har befunnit sig i Sverige de senaste dagarna.

DAGENS DONE DEAL

Det har varit på gång ett tag men nu ska det vara helt klart att Odion Ighalo stannar i Manchester. Anfallaren, som lånades in på deadline day från den kinesiska ligan, har imponerat sedan han anlände. 15 miljoner pund (ca 180 miljoner svenska kronor) sägs United vara beredda att betala för att göra den permanenta övergången till verklighet, enligt Daily Mail. Shanghai Shenhua kan visserligen sätta käppar i hjulet på grund av den förlängda nuvarande säsongen men spelarfacket FifPro håller just nu på att försöka hitta lösningar på dessa problem.

DAGENS FINA GEST

Många är de som försöker hjälpa England att ta sig igenom den rådande krisen. Crystal Palace erbjuder alla sina säsongskortshållare över 70 år gratis läkarundersökningar. Under gårdagen sågs även José Mourinho spatsera runt kvarteren i Enfield, norra London, och dela ut välbehövliga produkter till de äldre i området.

José Mourinho levererar varor till de äldre.
José Mourinho levererar varor till de äldre.

DAGENS BESKED

Skaparna av Netflix-serien ”Sunderland ’Til I die” planerar att påbörja en tredje säsong. Den andra, som lanseras nästa vecka i England, skulle egentligen ha blivit den sista. Med anledning av Coronaviruset ser gänget bakom produktionen en poäng i att fortsätta filmandet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.