Djordjic: ”Ingen dans på rosor”

avMattias Karlsson

Publicerad:
Foto: PONTUS ORRE / Aftonbladet

”Jag vet om att jag både är hatad och älskad.”

”De som inte gillar mig kan höja volymen så kanske de lär sig någonting.”

Bojan Djordjic har förlängt sitt avtal med Viasat och i vanligt ordning rinner orden ut i en virvlande ström.

Bojan Djordjic är klar för Viasats fotbollssändningar i ytterligare tre år.

Som 37-åring har han varit med längre än många fotbollsexperter.

Redan i början av 20-årsåldern började han ha åsikter i tv-rutan.

– Ju äldre man blir desto mer respekt får man. Det är alltid enkelt att säga ”vad vet den där 20-åringen egentligen”. I dag är jag en av få som jobbat med alla stora ligor, och jag lever för fotboll, säger Bojan Djordjic.

Han är full insikt om att det inte bara han själv som har åsikter, utan många har även åsikter om just honom i hans roll.

– Jag har alltid varit medveten om att jag inte går hem överallt och vet om att jag både är hatad och älskad – men det är så du växer, och det skapar en diskussion, och det är vad fotbollen ska göra. Jag har alltid sagt att antingen stinker jag eller så luktar jag gott, och det är så jag vill leva, det är så jag levt mina 37 år hittills, säger Bojan Djordjic.

”Kan hantera motgångar”

Det har inte alltid varit lätt, han pratar om att han varit utsatt och haft det tufft.

– Min karriär har inte varit en dans på rosor, varken som människa, spelare eller expert – men även om man faller och misslyckas utvecklas man och lär sig hela tiden. När man går igenom motgångar i karriären är det lätt hänt att bli skör och börjar lyssna på andra som säger att man inte är bra nog, men det har jag alltid kunnat borsta av mig, säger Bojan Djordjic.

– När man befinner sig i offentligheten måste man vara beredd att hantera kritik, men inte heller glömma bort de som vill en väl. En dålig kommentar av tio kan rubba vissa – men jag har alltid kunnat hantera motgångar, kanske bättre än många andra.

– Jag har alltid kunnat behålla hybris och självförtroende i allt jag gör.

”Vill vara frispråkig”

Bojan Djordjic har varit känd för sin passion för fotboll, även som spelare och supporter.

– Jag tror att folk uppfattar mig som frispråkig, och jag vill att de ska göra det. Att vara frispråkig kan inte vara något negativt, de som inte gillar mig kan höja volymen så kanske de lär sig någonting, säger Bojan Djordjic.

– Alla som har en passion för sporten, och har ett lag som de håller kärt, vet att man får sitt liv berikat. Jag växte upp som fotbollssupporter, och de färgerna försvinner inte i rutan.

– Jag vill förmedla passionen jag känner – den kanske i vissa ögon kan verka överdriven, men det är genuint. Det är svårt att dölja känslomänniskan fast man har en dyr kostym, för om jag döljer känslorna äter det mig inombords och då tappar jag mig själv.

Copa America väntar

Viasat har bland annat rättigheterna till Champions League och Premier League.

Närmast väntar samtliga matcher i Copa America på TV10 och/eller Viaplay med final- och bronsmatcher den 6-7 juli på TV6.

Sedan väntar Champions League- och Europa League-kvalen med svensklagen i sommar.

Bojan Djordjic spelarkarriär på seniornivå sträckte sig från 1999 till 2015 och han är mest känd för sin tid i Brommapojkarna, Manchester United och AIK.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Sport i tv

Viasat

Viaplay