Vad beror Andreas Granqvists pr-problem på?

Nytt avsnitt av Bank & Frändéns podd

Publicerad:

FOTBOLL

Johanna Frändén har varit i Barcelona, Simon Bank har sett Andreas Granqvist passa fel.

Football Radical har begått podcast igen.

Det är inte pingvin-nytt, men det är i alla fall nytt.

När Greklands premiärminister höll sitt segertal efter valet i somras pratade han om ett land som ”stolt höjer sitt huvud igen”. Fan vet. När de gamla europamästarna lyfte huvudet så körde de det rakt in i fotbollsjättarna Liechtenstein, inför en publik som inte var där och ett land som är vansinnigt på allt.

Football Radical tröstar sig den här veckan med att de inte är greker.

Johanna har blivit besviken på utebliven spänning och mediepolitik under ett besök i Barcelona, medan Simon funderar på om Andreas Granqvists pr-problem främst handlar om form eller estetik.

Duon.
Foto: AFTONBLADET
Duon.

Eller så var det tvärtom, podden försöker ta tag i det grundproblem det innebär att det inte går att höra vilken västgöte det är som har ordet.

Båda västgötarna är hur som helst överens om att John Guidetti borde utgöra mallen för fotbollsspelare som vill förhålla sig till en fotbollsvärld där övergångar kan gå i stöpet, där Arsenal coachas av Robert Mugabe och där Hongkong gör revolution till Les Mis.

Ja, till allt egentligen.

Mer då? Massor: Cristiano Ronaldo, France Gall, Mikael Nilsson, Jennifer Hermoso, Kosovare Asllani, Sofia Jakobsson, Diego Maradona, John van’t Schip, Victor Hugo, Erik Hamrén, Janne Andersson, Arsène Wenger, Vivienne Westwood, Madiba, Fidel Castro, Roy Keane, Mahir Guven, Patrice Loko, Fernando Santos, Ulf Kristersson, Lars Lagerbäck, Sahar Khodayari. Och Penguin News.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.