Stjärnan gripen efter kisskandal

”Aldrig varit med om något liknande”

avAndreas Käck

Wesley Sneijder är i blåsväder.

Fotbollsstjärnan greps av polis efter att ha ställt till med en skandal i staden Utrecht.

– Han ställde sig på taket på min bil och kissade, säger en person till Algemeen Dagblad.

Wesley Sneijder har hunnit bli 35 år gammal och är på väg att avveckla sin långa och framgångsrika fotbollskarriär. Numera håller han till i qatariska Al-Gharafa SC, tidigare var han en firad stjärna i klubbar som Ajax, Real Madrid, Inter och – inte minst – det holländska landslaget.

Det han gjorde förra helgen var inte lika imponerande…

Greps av polis

Övervakningsbilder visar hur en person – som polisen nu bekräftat är Wesley Sneijder – klättrar upp på en bil och härjar. En uppenbart berusad Sneijder ska därefter, enligt Algemeen Dagblad, ha gripits av polis. Han ska ha släppts direkt, men blivit erlagd med böter motsvarande 63 000 kronor.

Nu talar bilägaren ut om händelsen.

– Halva kvarteret chockades av oljudet från gatan. Min make och jag tittade ut genom fönstret och såg vad som hände. Flera polismän kom till platsen, de hade till och med en polishund med sig. Det var inget lätt gripande, stämningen var hotfull, säger personen, som vill vara anonym, enligt Goal.

”Pissade på bilen”

Enligt bilägarens version ska Sneijder ha urinerat på bilen.

– Det spelar ingen roll om du är fotbollsspelare eller inte, du kan inte förstöra andras egendom. Dessutom pissade han på bilen. Visst, det är okej att vara berusad, men du behöver inte hålla och på härja på det sättet. Vi har bott i det här kvarteret i 50 år och har aldrig varit med om något liknande. Förhoppningsvis har Sneijder lärt sig en läxa.

ARTIKELN HANDLAR OM