Matchhjälten efter segern: ”Vi är Sveriges bästa lag”

avMakoto Asahara, Robert Laul

Publicerad:

BORÅS. Djurgården leder allsvenskan.

Då beskriver matchhjälten Kevin Walker sitt lag som ”Sveriges bästa” – men lägger till en brasklapp.

– Vi har inte peakat och spelat skitbra i 90 minuter än, säger målskytten.

Vi har vant oss vid just denna matchbild under denna allsvenska sommar.

Ett Djurgården som för stora delar av spelet, men som hittar de matchavgörande målen först senare in i matchen.

Den här gången var det inhoppande Kevin Walker som stod för det.

Ett fint mål dessutom?

– Ja, grymt spel på kanten. Jag tror ju att jag ska få den från Elliot (Käck) på ”cutbacken” där men sen drar han en magisk chipp där och så hittar Buya Turay mig. Och då är det bara att försöka få den mot mål. Jag ville få den tillbaka liksom, för det kändes som att Ellegaard (Elfsborsmålvakten) gick tillbaka. Det blev lite väl stolpe-in där men det tar vi alla dagar i veckan, säger mittfältaren.

”När vi kan hitta den standarden...”

I och med det där målet, och en hållen nolla på det, kan Djurgården titulera sig allsvenska serieledare efter 18 spelade omgångar.

– Det är ett kvitto på att vi är riktigt bra. Sen är det inte efter 18 matcher det ges ut några medaljer. Vi får ödmjukt se vad som funkat för oss. Jag tycker vi är Sveriges bästa lag när vi kämpar stenhårt för varandra och det ska vi fortsätta visa. Annars kan vi inte hålla på med det här och vara nöjda. Vi måste fortsätta jobba på.

Tycker du folk har underskattat er?

– Svårt att säga. Vi gör ändå en bra cup igen. Men vi har inte peakat och spelat skitbra i 90 minuter än. När vi kan hitta den standarden rakt igenom tror jag vi kommer ta ytterligare kliv som lag. Vi har en del att jobba på men det ser onekligen bra ut för oss. Det är lätt att säga när man vinner matcher, men det är det hårda jobbet vi gör på Kaknäs.

”Det vinner troféer”

Med andra ord är det alltså ett Djurgården som verkar hittat den där klassiska titelmelodin – att vinna även när man inte är på topp.

Eller som Kevin Walker själv beskriver det:

– Vi är svåra att göra mål på, det är också en nyckel. Man säger att anfallsspel vinner någon match men bra försvarsspel vinner troféer. Det kan jag verkligen relatera till. Vår backlinje och gnugget som görs på mitten och överallt på planen är toppklass.

Thomas Lagerlöf hyllar också det där kollektiva ”gnugget” på presskonferensen.

– Vi är det lag som jobbar hårdast och det lag som trivs bäst att jobba hårt tillsammans. Vi klarar att hantera olika matchbilder, spelarna är där och stöttar varandra i varje situation i matcher och träning. Vi håller ihop hela vägen, säger Djurgårdstränaren.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM