AIK

Ingen Obasi men däremot en Bahoui för AIK i EL-kvalet

avMakoto Asahara

Två nyförvärv in – en allt formstarkare anfallare ut.

Det är truppstatusen inför AIK:s intåg i Europa League-kvalet, på transnistrisk mark, ikväll mot FC Sheriff från Moldavien.

Nabil Bahoui och Felix Michel är uttagna, samtidigt som Chinedu Obasi missar matchen på grund av en ”underkroppsskada”.

Den rutinerade 33-åringen Chinedu Obasi finns inte med i den matchtrupp som AIK presenterat inför det första av två kvalmöten mot FC Sheriff Tiraspol från Moldavien i kväll. Enligt officiell utsago är det en skada som stoppar anfallaren.

Däremot så är både Nabil Bahoui och Felix Michel, sommarens två nyförvärv, registrerade i matchtruppen.

För Bahoui kan det bli ”återdebut” i AIK-tröjan efter att han kommit tillbaka för ännu en vända efter proffslivet utomlands, när AIK ska kliva in i Europa League-kvalets snåriga djungel via ett misslyckat Champions League-kval.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

”Självständigt”

Och de kunde ju inte fått inleda den där kvalresan, som vid framgång mot moldaverna även kommer passera antingen Rumänien (Cluj) eller Skottland (Celtic), på en ”snårigare” plats.

Även om regionen Transnistrien utropade sig självständigt så tidigt som 1992 i samband med Sovjetunionens fall så har de varit ensamma om det konstaterandet. Regionen, som ligger benägen i de nordöstra delarna av Moldavien, tillhör på pappret just Moldavien. Samtidigt finns det starka, sovjetiska kopplingar kvar i området, som dessutom har både egen valuta och en egen flagga.

Hit, till regionens huvudstad Tiraspol, har nu AIK begett sig.

”Verkar vara rappa”

De två andra kvarvarande lagen i Europa League-kvalet, IFK Norrköping och Malmö FF, har inte behövt resa fullt lika långt i och med att de inleder sina kvaldrabbningar på hemmaplan.

Zrinjski Mostar från Bosnien väntar för Malmö på Stadion, samtidigt som IFK Norrköping ställs mot israeliska Hapoel Beer-Sheva. Även om det är motstånd som inte direkt hör till de vanligaste för båda lagen så får nog det sistnämnda laget får på pappret anses vara den tuffaste nöten att knäcka.

– De verkar vara rappa där uppe på topp med tre forwards som är snabba. Vi får se upp med deras kontringar. Det gäller att ha en balans, säger Norrköpingsmittfältaren Lars Krogh Gerson till Norrköpings Tidningar.

Laddar Matchöversikt
Laddar Matchöversikt
Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM

AIK

Malmö FF