Klart att Beckham startar MLS-lag i Miami

Välkomnar Zlatan: ”Någon gång kanske han kommer hit”

Foto: RHONA WISE / AFP
FOTBOLL

Nu är det klart: David Beckham startar ett MLS-lag i Miami.

Frågan är om han får sällskap av Zlatan.

– Någon gång kanske han kommer hit, säger Beckham.

I slutet av sin spelarkarriär representerade Beckham MLS-laget LA Galaxy. För fyra år sedan utnyttjade han en klausul i sitt kontrakt med MLS som tillät honom att köpa ett eget franchiselag för reapriset 25 miljoner dollar.

Att det sedan dröjt fyra år innan det ännu namnlösa laget godkändes av ligan beror framför allt på att Beckham och hans medarbetare inte kunnat presentera en arenaplan. Invånare på flera platser i Miami har motsatt sig planerna på att bygga en arena i deras bostadsområden, rapporterar BBC.

Arena för 25 000

Nu är det dock klart att en arena för omkring 25 000 åskådare ska byggas i området Overtown, där Beckhams investerare köpte mark i december 2015.

– Det här har varit en dröm i många, många år. Att få ett MLS-lag till Miami har varit en jäkla resa, säger Beckham på en presskonferens.

– Jag lovar att laget vi startar i den här ligan kommer att vara ett av de bästa, kanske det allra bästa. När jag fick laget fanns det bara en stad för mig och det var här, fortsätter han.

”Är en best”

Det har tidigare ryktats om att Zlatan Ibrahimovic, Beckhams tidigare lagkamrat i PSG, skulle kunna förstärka det nya laget. Tidigare i dag sa José Mourinho att han inte kommer att stå i vägen för Zlatan om svensken vill lämna Manchester United.

– Han är en av de bästa spelarna, en av de bästa människorna, och om han någon gång kommer till den här ligan vore det fantastiskt. Men för tillfället är han Manchester Uniteds spelare, och det är jag glad för. Jag vill att han ska stanna där, men någon gång kanske han kommer hit, säger Beckham enligt ESPN.

Att stora spelare som Zlatan ryktas gå till MLS är bra för ligan, menar Beckham.

– Han skulle bli välkomnad av fans och spelare, det spelar ingen roll vilka skador han haft i sin karriär, han är en best, en best.

Foto: Via Beckham United
Skiss på hur den nya arenan kan komma att se ut.

”Welcome to Miami”

Även om inte Zlatan kommer har Beckham chansen att plocka in en stor profil i sitt nya anfall.

I ett videoklipp som spelades upp på presskonferensen anmälde den jamaicanske sprintern Usain Bolt sitt intresse.

– Behöver du en anfallare är jag rätt man, behöver du mål är jag rätt man, säger Manchester United-supportern Bolt.

I samma klipp hälsades det nya laget välkommet till Miami av celebriteter som Will Smith, Jennifer Lopez och Neymar.

Förutom vilket namn laget ska ha är det enligt New York Times även oklart när laget ska börja spela och vilka färger det kommer ha.

ARTIKELN HANDLAR OM