VM-spelaren död – sorg i engelska klubben

Juan Carlos Garcia blev bara 29 år gammal: Våra tankar är med hans familj

Juan Carlos Garcia i Honduras.
Juan Carlos Garcia i Honduras.

Juan Carlos Garcia, VM-spelare för Honduras så sent som 2014, är död efter en tids sjukdom.

Engelska Wigan som vänsterbacken tillhörde 2013-2016 bekräftar nyheten på på sin hemsida.

– Bara 29 år gammal var Juan Carlos alldeles för ung för att bli tagen ifrån oss och våra tankar är med hans familj i den här sorgliga stunden, säger klubbens ordförande David Sharpe.

Juan Carlos Garcia kom till Wigan från Olimpia i hemlandet Honduras 2013. Vänsterbacken hann dock aldrig göra någon ligamatch för klubben och var säsongen 2014/15 istället utlånad till spanska Teneriffa.

2014 var Garcia också en del av Honduras VM-lag och spelade 45 minuter i förlustmatchen mot Ecuador.

Fick stöd av klubben

När försvararen sedan återvände till Wigan i januari 2015 diagnostiserades han med leukemi och efter att kontraktet med den engelska klubben löpt ut 2016 tilläts Juan Carlos Garcia stanna för att med hjälp av Wigans läkarteam fortsätta behandlingen av sin sjukdom.

I slutet av 2017 flyttade 29-åringen tillbaka till Honduras där han natten mot tisdag gick bort i sviterna av sjukdomen, bekräftar Wigan i ett pressmeddelande.

”Är djupt tragiska nyheter”

– Det här är djupt tragiska nyheter och vi skickar våra djupaste kondoleanser till Juan Carlos familj och vänner som har tvingats sitta bredvid och se den här sorgliga utvecklingen under de senaste åren, säger klubbens ordförande David Sharpe.

På lördag hålls en tyst minut till Juan Carlos Garcias minne i samband med Wigans möte med Peterbrough United.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN