Är han osynlig mot T&T - då hissar vi varningsflagg

FOTBOLL

BREMEN

Är han ur form? Ur balans? Eller är tiden ur led?

Tre dagar kvar och, tja?

Who"s da man?

Zlatan, Zlatan.

Bremen fjäskade i går, med sommarsol och sallad på en uteservering nere vid Weser i Gamla stan. Vi såg två flygplan flyga på kapp och om man lyssnade noga kunde man höra gamla Nordsjön svalla och brusa.

Åtminstone trodde jag det.

Men det är fem mil dit, och det var Zlatan Ibrahimovic som svallade och brusade. Den här gången var det en fotograf som retade honom (de har nog rätt i Paraguay, tabloid-DN är en svensk skvallertidning).

Zlatan, Zlatan.

Jag vet inte om han kan starta bråk i ett tomt rum, men en bra rubrik skulle han nog kunna ordna.

VM-uppladdningen har varit så smidig och befriad från problem och skavanker att det enda lilla frågetecknet som finns vuxit sig två meter högt. Som det brukar vara och som det brukar bli med Zlatan.

Pressen på honom, en 24-årig grabb som livet rusat iväg med, är enorm. Det är bra att komma ihåg det. Det är inte alltid så lätt att hålla sig på den stoiska Henrik Larsson-vägen när pressen blir för påtaglig. Inte ens om man nu råkar missta ett torg för privat område och ger sig in i strider man aldrig, aldrig kan vinna.

Fler som gnäller

Men Zlatan är verkligen inte ensam om att vara lite mediegrinig.

Anders Svensson fräser åt mätningarna med Kim Källström, Christian Wilhelmsson tjurar över att ha fått en etta i betyg i en match där han förtjänade mer, Lars Lagerbäck gnällde över att han inte kan stänga träningar på Sveriges öppnaste elitarena.

Jag vet inte om det är ett gott tecken att de tjurar, eller om det bara är pinsamt att de lägger energi på fel saker.

Kejsar Bjärred surade över ett lågt betyg inför VM -94, det gick sedan rätt hyfsat i det mästerskapet.

Men vad ska vi tro om Zlatan?

Hans bleka andra halvlek mot Chile, Juventus tunga vår, fötterna han vill väcka med extra träning, irritationen i går" vad ska vi göra av det?

Är Sveriges nummer tio ur form? Ur balans? Jag är ledsen (eller glad, det beror på hur man ser det) - men bevisbördan är väldigt svag.

Zlatan var värdelös i en andra halvlek mot Chile som inte gällde ett dyft, i första halvlek var han acceptabel och hittade ett par fina växelspel med Ljungberg och Larsson.

Första testet på lördag

Han kommer från en mentalt och fysiskt utmattande säsong i Turin, veckorna med landslaget har varit ren återhämtning för honom. Han behövde vilan.

Det första testet har inte varit än, det kommer på lördag och heter Trinidad och Tobago. Är Zlatan osynlig och värdelös i den matchen kan vi börja hissa flaggor i fyra nyanser av svart.

Då kan nervositeten spåra ur och bli till hjärnspöke och blockering. Och jag har svårt att tänka mig något mer förödande än en Zlatan ur balans.

Det fina med lottningen är annars att både Zlatan och Sverige kan få en mjukstart. T&T är inte dynamit, de är elva hyfsade spelare som spelar i olika takt. Sverige kommer att få sina chanser, Zlatan kommer att få det också.

Gud och alla människor vet att första matchen i gruppspelet betyder mycket.

För Zlatan betyder den nog mer än för många andra.

???

Om man fyllt tolv och dessutom kommer från ett land där H&M döper jeans till Fit Sliq ska man kanske hålla käft - men i alla fall:

Bremens vice borgmästare heter Thomas Röwekamp.

Röwekamp. Tihi.

Simon Bank