”Adriano vinner skytteligan”

FOTBOLL

Läs chattet med Sportbladets fotbollsreporter Robert Laul

maltemajs säger: Tjenare Robert, jag har alltid gillat din blogg och jag undrar vart du har hållit hus?

   Robert Laul säger: Jag har varit sjukskriven på heltid en månad, och på halvtid i ungefär en månad till. Nu jobbar jag för fullt igen, även om jag fortfarande inte är helt återställd. Jag får tänka mig för och försöka att ta det lite lugnt. Jag behövde helt enkelt koppla ner en längre tid. Det hände saker i mitt privatliv som jag inte kunde styra över, och i kombination med att jag jobbat väldigt intensivt en väldigt lång tid blev situationen ohållbar. Dessutom gjorde sig mitt förflutna påmint, och det var lika bra att försöka ta den fajten också, en gång för alla, även om mycket arbete återstår.

sören säger: Hej! Saknat dig mycket! Vem vill du se som högerback från start?

   Robert Laul säger: Mot Trinidad: Alexandersson högerback, Chippen högerytter. Mot Paraguay: Nilsson högerback, Alexandersson högerytter. Mot England: Beror på hur resultaten gått, det viktiga är att Alexandersson är på plan, antingen som högerback eller högerytter.

Pauleta säger: Vem av Adriano, Ronaldo och Ronaldinho gör flest mål i VM?

   Robert Laul säger: Adriano. Räcker ju för fan att han kommer in på motståndarens planhalva så är det målchans med hans skottstyrka. Tror Adriano vinner skytteligan.

Jan säger: Kunde inte Lars-Ronald gjort en England och tagit ut Dusan Djuric i truppen för att se och lära inför framtiden? en spännande framtidstalang

   Robert Laul säger: Fanns inget utrymme på den positionen. Karl Svensson, Fredrik Stenman, Rosenberg och Elmander får väl betraktas som spelare som är med för att se och lära, även om Rosenberg och Elmander kan få en del speltid också.

Sabri säger: Kommer det att påverka dom svenska backarna om Rami Shaban står istället för Isaksson???

   Robert Laul säger: Ja, det tror jag. Måste vara en enorm "trygghetsskillnad" att inte ha Isaksson bakom sig.

Järnkaminen säger: Hur bra är egentligen Paraguay?

   Robert Laul säger: Enligt doktor Alfelt, som sett laget ett par matcher, är de inte mycket att ha. De har ett obefintligt kantspel vilket är bra eftersom Sveriges defensiva problem finns på en kant, högerkanten. Tror att Sverige vinner med 2-0.

kimpa säger: Vad tror du om Sveriges chanser i VM? jag tycker själv att alla experter är riktigt pessimistiska...vi har ju ett bra lag, eller?

   Robert Laul säger: Håller med. Om Zlatan kan hitta upp ur sin formsvacka har Sverige ett riktigt bra lag. Men då måste han nog göra det. Då tror jag på kvartsfinal, beroende på motstånd kanske till och med semifinal.

kungen säger: hej Laul och välkommen tillbaka! skulle man kunna få några heta tips till årets vm-drömelva? mvh Kung Carl

   Robert Laul säger: [email protected]

Jonas säger: Den eviga frågan: Källström eller Svensson på mittfältet, eller en kombination? Motivera...

   Robert Laul säger: Svensson. Känns som övriga spelare känner sig lite tryggare med honom, defensiven fungerar bättre. Men jag har egentligen inget emot att Kim startar mot Trinidad, det laget bör ju Sverige slå med Dusan Djuric på mitten. Anders tar Paraguay-matchen och sedan får formen avgöra mot England, kanske? Tror att Lagerbäck väljer Svensson mot Trinidad.

fotbollsälskaren(Erik) säger: Rami Shaaban eller John Alvbåge vem tycker du är bäst??

   Robert Laul säger: Bengt Andersson

viktor säger: Vad tycker du om Paraguays Santa Cruz? Är han i dagsläget mer ett stort upppblåst samtalsämne än ett direkt hot mot Sverige i den kommande matchen?

   Robert Laul säger: Livsfarlig på huvudet. Helt klart ett hot. Men inte bättre än att Sverige kan överleva det om man gör rätt ute på planen.

Anna säger: Varför får Bartez spela? Tycker själv han är en pajas, och sett sina bättre dagar..

   Robert Laul säger: Bra fråga.

säger: Vilka lag tror du kommer till finalen? Själv tror jag starkt på att Tyskland möter Brasilien i finalen, i år igen. Vad tror du?

   Robert Laul säger: Brasilien mot England (om det nu är möjligt sett till schemat).

garpenrud säger: Vad tror du om Italiens chanser i VM? Kommer fuskskandalerna stärka eller stupa dom?

   Robert Laul säger: Italien känns enormt svårbedömda. Men det är nog snarare avsaknaden av anfallsspel som fäller dem, snarare än myglet i ligan.

tchadi säger: Hej! Hur står det till mellan dig och Zlatan efter ditt uppehåll från bloggen?

   Robert Laul säger: Zlatan ringde i går och undrade om jag inte kunde dra igång igen, så jag tänkte: "Varför inte?".

Cristoffer säger: Tjo Robban. Riktigt sköj att du ska börja skriva igen! Hur intimt kommer du blogga om VM?

   Robert Laul säger: Så intimt jag orkar. Något eller några inlägg om dagen.

Moozu säger: Hej Robert, ser du någon chans till att sverige ska kunna vinna VM, och vad är det då framför allt som måste klaffa? MVH Micke

   Robert Laul säger: Nej, jag har svårt att se att allt ska klaffa så att Sverige går hela vägen. Att vinna en åttondel kräver en hel del, kvartsfinal också, sedan semifinal och final? nej. Som sagt om allt funkar bra kan det nog bli kvarts- eller semifinal, men längre än så blir nog välkdigt, väldigt svårt.

Oskar säger: Hej Robert. Jag tycker att mediebevakningen nästan är överdrivet stor, speciellt från Aftonbladet. Är det bra eller dåligt enligt du? Det kan ju bli för mycket för spelarna.

   Robert Laul säger: Om du tycker synd om de svenska spelarna, tänk då på Ronaldinho och brassarna. De gör presskonferenser varje dag, Zlatan träffar media en gång i veckan. Tycker gott att Zlatan och Henke och Ljungberg borde orka göra media tre gånger i veckan i alla fall, om nu Ronaldinho kan göra det varje dag, till ett betydligt större pressuppbåd dessutom.

Moderator säger: Nu tar vi tre frågor till...

säger: Ronaldinho eller Henry, vem har du heslt i din startelva?

   Robert Laul säger: Ronaldinho. Han skrattar mer.

säger: Vem ser latast ut på tränigarna i Bremen?

   Robert Laul säger: Zlatan.

Mr B säger: Hej Robert, kul att du är på banan igen! Vad tror dy om Kims chanser i Lyon? Kommer han att starta eller blir han avbytar första året?

   Robert Laul säger: Märklig värvning. MEn Lyon kanske ska sälja någon, och då kan det bli en öppning för Kim. Annars får han det tufft.