Rooney redo att sänka Sverige: "Han är sugen"

FOTBOLL

Rooney eller inte Rooney mot Sverige? Efter den blågula vinsten mot Paraguay är svaret - ja.

Och brist på motivation lär inte bli något problem för superstjärnan.

- Wayne är mycket spelsugen, säger Englands assisterande förbundskapten Tord Grip till Sportbladet.

Foto: på plan Enligt Tord Grip tyder mycket på att Wayne Rooney spelar från start mot Sverige.

Fredrik Ljungbergs sena segermål mot Paraguay innebär att matchen på tisdag mellan England och Sverige blir direkt avgörande för vilka engelsmännen får möta i åttondelsfinalen. Då får Rooney komma in och göra jobbet från start.

- Mycket talar för att Wayne Rooney spelar 90 minuter mot Sverige, säger Tord Grip till Länstidningen i Östersund.

"Han är optimistisk"

Den unge Manchester United-anfallaren byttes in i andra halvlek i torsdagens match mot Trinidad & Tobago, men mot Sverige är alltså Rooney med från start.

- Wayne behöver speltid och själv är han mycket optimistisk. För oss handlar det snarare om att det kan vara tufft att spela en hel match i den här värmen, när man inte är helt matchtränad, säger Tord Grip.

Minst oavgjort mot Sverige krävs för att Svennis mannar ska bli gruppsegrare.

- Vi vill ju först och främst komma etta i gruppen, men killarna är väldigt sugna på att vinna matchen på tisdag och det skulle kännas bra att äntligen få slå Sverige, säger Tord Grip och syftar på Englands 38 år långa svit utan vinst mot svenskarna.

"Fråga Beenhaker"

Han vill inte spekulera i resultat mot Sverige och inte heller om önskemotstånd i åttondelsfinalen, där Ecuador av många anses som en klart lättare motståndare än Tyskland.

- Det är två lag med olika spelstilar. Vi får inte glömma att Ecuador leder sin grupp just nu och kom trea i de Sydamerikanska mästerskapen.

Vad tycker du om Leo Beenhakers uttalande om att Sverige och

England kommer spela oavgjort för att båda gynnas av det?

- Du får fråga Leo Beenhaker vad har menar med det. Vi planerar inte på det sättet, säger Tord Grip. På plan Enligt Tord Grip tyder mycket på att Wayne Rooney spelar från start mot Sverige. Foto: Getty

Johanna Frändén