"Rooney spelar från start"

FOTBOLL

Lars Lagerbäck hemlighåller laget in i det sista, men Sven-Göran Eriksson gör tvärtom.

Han avslöjar redan nu att Wayne Rooney kommer att finnas med från start mot Sverige.

- Läkarna säger att han kan spela mer än 45 minuter och då är det bättre att han startar än att han hoppar in, säger Svennis till ITV Sport.

Foto: WHO ATE ALL THE PIES? Efter en rekordsnabb rehabilitering är Englands storstjärna Wayne Rooney redo att spela från start mot Sverige. Den varningsbelastade Peter Crouch får börja på bänken.

Englands förbundskapten Sven-Göran Eriksson gör en hel del förändringar i laget inför matchen mot Sverige.

Bland annat kommer jätten Peter Crouch och mittfältsstjärnan Steven Gerrard att börjar på bänken, eftersom båda två har en varning i bagaget.

Ersättare blir Wayne Rooney och Owen Hargraves.

- Rooney är viktig för oss, han är en fantastisk fotbollsspelare, säger Sven-Göran Eriksson till ITV Sport.

Över förväntan

Det var den 29 april som Manchester United-stjärnan bröt ett ben i foten och då trodde ingen att han skulle hinna bli spelklar till VM i Tyskland.

Men rehabiliteringen har gått över förväntan och Wayne Rooney är redo.

- När han kom tillbaka på träningen efter skadan kunde man inte tro att han varit borta så länge. Han inledde med att skjuta en volley i ribban från långt håll, säger lagkompisen Jamie Caragher.

Wayne Rooney hoppade in i andra halvlek mot Trinidad och Tobago och det var när han kom in som det vände för England, som till slut kunde vinna matchen med 2-0.

"Roligt att slå Sverige"

Jamie Carragher fortsätter att vikariera för skadade Gary Neville som högerback. Men Neville väntas vara tillbaka till England åttondelsfinal.

Ett oavgjort resultat mellan Sverige och England innebär att båda lagen går vidare från gruppen, men engelsmännen kommer inte att ge någonting gratis. Tvärtom. Laget har inte slagit Sverige sedan 1968 och Sven-Göran Eriksson vill ändra på den dystra sviten.

- Det vore roligt att slå Sverige innan jag slutar, säger han.

Patrik Thornéus