Eftersnack: ”Teddy är klart viktigast!”

Publicerad:
Uppdaterad:

Diskussionen om vem som är lagets bästa spelare blev het

Eftersnackarna var långt ifrån överens om vem som är Sveriges viktigaste spelare. Många röstade på Ljungberg, Henke och Linderoth. Och underdogen Teddy Lucic.

Till slut landade snacket i en debatt om Zlatan vs Allbäck på forwardsplatsen.

En klippa Teddy Lucic hjälpte Rami Shaaban i försvaret mot Trinidad & Tobago.
Foto: AFP
En klippa Teddy Lucic hjälpte Rami Shaaban i försvaret mot Trinidad & Tobago.

”För mig är Ljungberg viktigast för laget - hans enorma vinnarskalle och förmåga att peppa laget till det yttersta är en jättestor tillgång för laget” tyckte Håkan. ”Henrik Larsson är nästintill komplett som fotbollsspelare och även som lagkamrat. Han kan uppfattas som tråkig. Men Henke ser fotbollen för vad det är, ett yrke, han är otroligt professionell. Jag är säker på att laget blir mer stabilt psykist med hans närvaro” skrev Therese.

”Utan tvekan Tobias Linderoth! Han kanske inte alltid e den som syns men vilket jobb han gör! Han är ju överallt” menade Petra Hedlund.

”Teddy är klart viktigast! Teddy Lucic jobbar o sliter i det tysta. Alltid rätt placerad, brytsäker. läser spelet otroligt bra, tjafsar aldrig med domare, motspelare etc. Absolut den mest "underskattade" spelaren i hela VM” tyckte Willy Norström.

”Alla är viktiga”

Några hade flera favoriter. ”En i varje lagdel. Teddy i försvaret, Anders Svensson på mittfältet och Zlatan i anfallet” skrev Sebatot. ”Ibrahimovic, Svensson och Ljungberg. Där har ni trojkan som betyder mest. Det är killar som kan göra det där lilla extra” tyckte Felix Ysander.

”Alla är viktiga i ett lag, men ska man lyfta fram nån speciell så är det Allbäck följt av Källström. Båda jobbar och vaskar fram bra chanser” ansåg Jari Kortesmäki.

Zlatan vs Allbäck

Åsikterna om Zlatans betydelse för laget var också blandade. ”Allbäck på plan Zlatan på bänken. Allbäck och Henke är lagspelare och det är inte Zlatan se så bra det fungerade senast så det är bara att bänka Zlatan” tyckte Christian Persson. Många höll med honom.

Men de fick också mothugg. ”Allvarligt! Om Zlatans ljumskar är hela så ska han givetvis starta matchen. Oavsett hur det nu står till med hans form så är han den mest kompletta anfallare Sverige har!” skrev signaturen ”Matosch”.

”Det är tack vare Zlatan vi kom till VM och vad han gjorde i EM skall vi inte prata om. Zlatan - byt namn till Sören så har du en säker plats eller kolla möjligheterna att spela i ett annat landslag” skrev en upprörd Tage.

Sandra Wejbro

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.