– Men jag är inte gift med Beckham

FOTBOLL

BADEN-BADEN. Om det nu inte råkat vara fotbolls-VM skulle Sven-Göran Eriksson troligen ha kopplat av i en trädgård i Sunne-trakten idag och bitit i en sillsvans med tillbehör.

Det låter ju trevligare än att sitta i Svarta Skogen och bita sig i tungan.

Vilket faktiskt är precis vad han gör.

Foto: SINGEL? Svennis slår tillbaka när Drevet anklagar honom för att vara alltför tajt med sin stjärna.

Pressdrevet hade en liten högtidsstund i sin utfrågning av Svennis i går, ty svensken var inte riktigt på hugget, inte på sin vakt, och fällorna slog igen till höger och vänster om honom på ett sätt som måste fått rubriksättarna i England att hjula av glädje.

- Jag vet inte vad det var med Sven i dag, han såg ut som om hans favorithund just dött. Jag tror det hade med Michael Owen att göra, sa Eleganten i går kväll.

Kände blodlukten - en jätteschism

En fråga från Drevet handlade om de fasta situationer som Sverige gjorde två mål på i tisdags. Drevet ville veta hur man-man-markeringen kunde vara så dålig och vem som egentligen bar skulden för missarna i försvaret.

- Fråga spelarna, sa Svennis.

Och upprepade för säkerhets skull det svaret lite senare.

"Fråga spelarna"...det raspade som naglar på en griffeltavla när Drevet antecknade i sina block och kände blodlukten av en manager som tagit handen från sina lirare och skyllde ifrån sig, här var det uppenbarligen en jätteschism på gång.

Rättade sig senare

Men Eriksson är ju ingen dumskalle, han begrep tämligen snabbt att här var ett misstag begånget, här var det bara att sätta lösgommen i tungan och ändra sig, och jag ger mig sjutton på att Mr Burns också fick en påminnande armbåge i sidan av Smithers i stolen bredvid.

- Alltså...jag anklagar inte spelarna. Men jag vet inte vad som hände mot Sverige. Vi borde ha klarat av de där fasta situationerna. Vi kanske var för nervösa. Det kommer definitivt inte att upprepas mot Ecuador på söndag, sa han.

Richard Williams på Guardian var rätt tuff:

- Men du säger att du sett Sverigematchen två gånger på video. Ändå har du ingen förklaring till försvarsmissarna. Hur kan det komma sig?

- Well, det brast i markeringen...och letar ni syndabockar kan ni ta mig. Gör det. Skyll på mig.

Drevet skyller gärna på Svennis

- Det ska vi kunna ordna, sa Laptop.

- Jag kan ta den smällen.

- Jag kan också tänka mig att lyda ditt förslag, sa den bittre Howard på The Sun till allmän förtjusning.

- Det tvivlar jag inte en sekund på, svarade Svennis.

Så där fortsatte det i en dialog som var roande för oss i media men troligen oroande för Svennis, ty Drevet är långt ifrån nöjt med Englands spel så här långt och tycks anse att Svennis gäng är en katastrof på väg att hända.

Som nån sa:

- Vi underskattar Ecuador nåt enormt. Vi har noll koll på dem. När de kommer ut på planen kan de lika gärna vara från planeten Mars. Om vi blir utslagna av dem kommer det att hänga en pianotråd i taket här, väntande på Sven.

Känslomässigt med Owen

Sen Svennis därefter berättat om det känslomässiga avskedet till Michael Owen, en man som tjänat honom fantastiskt väl under fem och ett halvt år, kom det att handla om en annan Svennis-favorit:

David Beckham.

Efter lagkaptenens direkt usla andra halvlek mot Sverige är det allt fler i Drevet som vill se honom petad, allt fler som antyder att vänskapsförhållandet mellan Svennis och Beckham är direkt förödande för Englands slagstyrka.

- Men jag är inte gift med David Beckham! Utbrast Svennis.

(Och här lät det som en gaffel hårt dragen över en porslinstallrik när det raspade i blocken).

- Men det hade ju varit en bra story om du varit det, sa Eleganten torrt.

Howard från The Sun var nu på topphumör och drog fram ett äss ur skjortärmen:

- Jag har siffror här som visar att David Beckham slog 28 passningar mot Sverige. Vet du hur många Frank Lampard slog?

- Nej.

- 56. Dubbelt så många.

- Men det där beror ju på vilka positioner man har och hur spelet ser ut, försvarade sig Svennis.

"Well-e...jag minns inte"

- Då kan jag tillägga att John Terry, mittbacken, också slog 28 passningar. Lika många som Becks, tjatade Howard. Förresten, vad krävs för att du ska byta ut honom?

- Det har jag ju gjort förr.

- När då?

- Well-e...det minns jag inte riktigt. Men det har hänt.

Eleganten inflikade att det var i Japan 2002 - under matchen mot Sverige. Då Beckham matchades försiktigt på grund av sin gamla skada.

Så där gick det på tills Svennis fick nog och sa:

- Jag ger absolut INGA fördelar till David Beckham! Han äter samma mat som de andra spelarna, han åker samma buss, han behandlas lika under träningarna. Han ges inga favörer alls. Jag kan försäkra att jag kommer att ta ut honom i nästa match om han är dålig.

Här är det läge för vadslagning.

Jag sätter en gyllene tiokrona på att Svennis nu kommer att byta ut Beckham under matchen mot Ecuador, bara för att göra Drevet nöjt. Vänta får ni se!

Peter Wennman