Svenskklubbens långa skräcksvit

FOTBOLL

I går kom Anderlechts tionde raka CL-förlust: "Ingenting vi tänker på"

1 av 2 | Foto: UTAN FRAMGÅNG Pär Zetterbergs Anderlecht går bra i ligan, men i Champions League är det nattsvart.

10 raka förluster i Champions League.

Svenskklubben Anderlecht har det tungt i Europa.

- Det är ingenting vi tänker på, säger Pär Zetterberg.

Anderlecht har fått en bra start på säsongen - åtminstone i ligan. Där ligger de tvåa och är som vanligt med och slåss om ligatiteln.

Men i Europa har det gått minst sagt trögt. I går förlorade klubben sin tionde raka match i Champions League, nytt rekord. Senast de vann en match i gruppspelet var mot Lyon i slutet av november 2003.

- I fjol var vi riktigt dåliga, så då var det inget snack om saken. Men i år har vi spelat bra, men haft otur med resultaten, säger Zetterberg.

"Svår grupp"

Anderlecht inledde med två 0-1-förluster mot Chelsea och Real Betis. Och i går kom årets tredje förlust mot Liverpool - även den med 0-1.

- Vi har hamnat i en väldigt svår grupp, och har fått en dålig start. Men de andra lagen spelar i större ligor och är vana vid det höga tempot i Champions League. De behöver bara en chans så sätter de den. Det är skillnaden, säger Zetterberg.

Vad krävs för att ni ska kunna vinna mot de stora europeiska lagen?

- Vi måste ta till vara på våra målchanser. I dag missade vi alldeles för mycket, och det har vi inte råd med. Sedan krävs det lite tur, och att vi får domsluten med oss. I dag gick vi bland annat miste om en solklar straff.

Situationen inträffade när Christian "Chippen" Wilhelmsson slog ett lågt inlägg som träffade Jamie Carragher på armen. Men domaren valde att fria.

-Domare blåser inte straff i sådana lägen till mindre klubbar, säger Zetterberg.

Måste vinna tre raka

Förlusten innebär att Anderlecht ligger sist i gruppen och i princip måste vinna de tre återstående matcherna för att ha en chans att gå vidare från gruppen. Något som lär bli svårt med tanke på avslutningen: Liverpool borta, Chelsea hemma och Betis borta.

Mycket talar för att det blir ytterligare tre förluster.

Det skulle innebära 13 raka förluster i Champions League - ett svårslaget rekord.

...och därför är de värst någonsin

Carl Johan Bjäreborn

ARTIKELN HANDLAR OM