Krismöte i tysk fotboll

FOTBOLL

Svidande kritik mot Klinsmann

I morgon startar krismötet hela Tyskland väntar på.

Det mellan förbundskapten Jürgen Klinsmann och ligans mäktigaste män.

Foto: Pressad kapten "Jag arbetar med och har tankarna på landslagets utveckling hela dygnet, oavsett om jag är i Tyskland eller USA", säger Klinsmann.

De senaste veckorna har tysk fotboll skakats av ett internt bråk mellan bundesligaklubbarnas tränare och manager och förbundskapten Jürgen Klinsmann.

Klubbledarna anser att förbundskaptenen kör över dem. De menar att landslaget tränar för hårt, att Klinsmann borde flytta till Tyskland, använder sig av fel taktik, inte kan ta råd och ser till att spelarna kommer tillbaka skadade och slutkörda från samlingarna.

Tankarna på laget

Förbundskaptenen å andra sidan förstår sig inte på kritiken.

- Min bostadsort har ingen betydelse eftersom jag ändå är i Tyskland två gånger i månaden och kan lösa problem på plats, säger han till Bild.

- Jag arbetar med och har tankarna på landslagets utveckling hela dygnet, oavsett om jag är i Tyskland, USA eller någon annanstans.

I morgon kl 11.30 sitter Jürgen Klinsmann, landslagsledningen och förbundsordföranden Gerhard Mayer-Vorfelder på ena sidan bordet. På den andra sitter ligapresidenten Werner Hackmann och ett antal höga chefer, Wolfgang Holzhäuser (Leverkusen), Klaus Allofs (Werder Bremen), Rudi Assauer (Schalke), Herbert Briem (Stuttgart), Dieter Hoeness (Hertha Berlin), Uli Hoeness (B.München), Wolfgang Overath (Köln) och Michael Zorc (Dortmund).

Det är krismötet som ska rädda tysk fotboll.

Anna Andersson