Ronaldinho show – igen

FOTBOLL

...men är det här verkligen på riktigt?

1 av 2 | Foto: ännu en uppvisning Ronaldinho bjöd på show när Barcelona besegrade Real Sociedad med hela 5–0 i går. Två mål och en assist blev brassens facit.

Barcelona besegrade Real Sociedad med

5–0 och Ronaldinho hade stor show.

Två mål och en assist.

Men han missade ribban.

Den som tyckte inledningen på texten var obegriplig är ursäktad. Den syftar nämligen på den reklamfilm som skojätten Nike producerat och som snabbt blivit ett stort samtalsämne bland fotbollsfans världen över.

I reklamfilmen provar Ronaldinho nya fotbollsskor genom att skjuta på helvolley mot ett fotbollsmål. Han prickar ribban och bollen studsar tillbaka i en perfekt båge perfekt till Ronaldinho som tar ner på bröstet och klipper till på nytt.

Proceduren upprepas tre gånger – bollen rör aldrig marken – innan brassen med ett nöjt leende konstaterar att skorna sitter som de ska.

Äkta eller inte?

Naturligtvis ska det inte gå att göra så och diskussionen har därför kommit att handla om filmen är äkta eller inte. Vilket den troligtvis inte är.

Fast i en filmbiografi om Zinedine Zidane som släpptes på DVD för ett par år sedan får den franske världsstjärnan frågan om det mest otroliga han upplevt på en fotbollsplan. Zidane svarar då att han vid ett tillfälle sett Maradona skjuta skott efter skott klockrent i ribban under en träning. Intervjuaren ber Zidane att försöka kopiera Maradona men fransmannen är inte nära att lyckas.

Kunde Maradona, så kanske Ronaldinho kan?

I sitt livs form

I gårdagens ligamatch mot Real Sociedad lyckades Ronaldinho hur som helst inte pricka ribban och tur var väl det för Barcelona som vann matchen med 5–0 efter två mål och en assist från den fantastiske brasilianaren som är i sitt livs form.

Vilket inte säger så lite.

Henke Larsson började på bänken men hoppade in i andra halvlek och fastställde slutresultatet med en påpasslig nick.

I och med segern är Barcelona två poäng efter Osasuna och en före Real Madrid i toppen av Primera Division.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga