Norsk mittback klar för AIK

Magnar Ödegaard: Skönt att vara på plats

avPatrik Brenning

FOTBOLL

AIK förstärker försvaret med norske Magnar Ödegaard.

Den 25-årige mittbacken kommer närmast från Tromsö.

– Jag har sett några matcher med AIK på tv och det är en stor klubb där supportrarna skapar ett otroligt tryck så jag ser verkligen fram emot säsongen, säger Ödegaard.

AIK har förlorat Alexander Milosevic till Nottingham Forest samtidigt som Joel Ekstrand kämpar med skadekänningar. Nu hoppas klubben att en norrman kan vara lösningen på situationen.

Magnar Ödegaard, som varit kontraktslös sedan kontraktet med Tromsö löpte ut den 31 december, har skrivit på ett avtal till den 31 juli med option på en förlängning.

– Vi får in en spelare som direkt ökar konkurrensen i laget och det gör oss bättre kortsiktigt. Avtalets utformning ger oss dessutom möjligheten att se om vi ska ha ett långsiktigt förhållande även under höstsäsongen, säger sportchefen Björn Wesström.

– Det känns skönt att vara på plats i Stockholm och att ha skrivit på för AIK. Jag har sett några matcher med AIK på tv och det är en stor klubb där supportrarna skapar ett otroligt tryck så jag ser verkligen fram emot säsongen, säger Magnar Ødegaard.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Magnar Ödegaard
Sportbladets guldmålningar 2006–2018 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM