Efter kritiken – försvarar behandlingen av Rydström

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Kalmar FF:s behandling av Henrik Rydström har väckt känslor.

Nu försvaras sättet styrelsen valde att sparka klubblegendaren på.

– Ska jag ha presskonferens varje gång någon av mina anställda slutar? säger styrelsemedlemmen Richard Teern till Ölandsbladet.

Det blev ingen fortsättning som tränare för Henrik Rydström i Kalmar FF.

Trots att flera spelare i laget, bland annat stjärnan Rasmus Elm, hade fortsatt förtroende för klubblegendarens ledarskap valde klubben att sparka honom.

Med rubriken ”Henrik Rydström lämnar Kalmar” gick den allsvenska tabelltian ut med nyheten i ett pressmeddelande sent i söndags kväll.

Beslutet kritiserades hårt bland fans i kommentarerna på klubbens Twitter-konto, både med tanke på tidpunkten för beskedet och det faktum att klubbens störste spelare någonsin inte fick en värdigare avtackning.

– Att göra sig av med en sådan som Henrik Rydström är otroligt korkat. Han ÄR ju Kalmar FF. Han har ett otroligt driv, kan klubben utan och innan och en mycket duktig tränare. Han vill göra avtryck och att göra sig av med en sådan otrolig resurs är så märkligt, kortsiktigt och dumt beslut, kommenterade förre KFF-spelaren Tobias Carlsson beslutet i Sportbladet.

Foto: Patric Söderström/TT / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Rydström.

”Ingen mer värd än nån annan”

I Ölandsbladet väljer nu en av Kalmars styrelsemedlemmar, Richard Teern, att försvara behandlingen av Rydström.

– Det finns alltid olika åsikter. Hade det lagts ut klockan sju på morgonen så hade någon tyckt att det varit fel, hade det lagts ut mitt på dagen så hade någon annan tyckt det varit fel, säger han till tidningen.

Att delge beskedet på en presskonferens var det inte tal om, meddelar Teern.

– Säg såhär: ska jag ha presskonferens varje gång någon av mina anställda slutar? Han fick inte förlängt kontrakt och vi gick ut med information om det.

– Hade det varit en vd så hade det varit samma sak. För mig finns det ingen människa som är värd mer än någon annan, säger Richard Teern.

Efter att Henrik Rydström sparkades har Kalmar FF:s supportrar med en namninsamlingen begärt en ny föreningsstämma med målet att avsätta den nuvarande styrelsen.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Henrik Rydström.
De har vunnit SM-guld på 2010-talet 00:40
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM