AIK Fotboll

Mamman tackar AIK – efter fina gesten till sonen

”Att visa den medmänskligheten är fantastiskt”

Av: 

Per Bohman

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Walter, 5, vågade inte gå in.

Då lyfte Denni Avdic upp pojken och bar in honom till säsongens viktigaste match.

– Vi vill verkligen tacka AIK och Denni. Att kunna visa den medmänskligheten när man själv har så mycket att tänka på är fantastiskt, säger mamman Anna Holgersson.

I flera månader hade lille Walter Holgersson väntat på den stora dagen. Rocknebys femåringar skulle få agera maskotar när Kalmar tog emot AIK i guldmatchen på Guldfågeln Arena. Walter blev tilldelad Gnagets Denni Avdic som följeslagare att hålla i handen.

– Han hade verkligen sett fram emot det länge, berättar Walters mamma Anna Holgersson.

”En känslig kille”

Men när stunden väl var inne så blev det lite för mycket för knatten.

– Han är en väldigt känslig kille. Han tyckte det var spännande men samtidigt otäckt med tanke på alla bengaler och all rök. Alla höga ljud. Så det var liksom en skräckblandad förtjusning.

När Walter inte vågade gå ut på planen så tröstades han av Avdic som helt sonika lyfte upp den gråtande pojken i famnen och stegade ut på planen.

– Han var lite rädd. Jag är ju pappa så jag vet lite trix för hur man ska göra för att få barnen att tänka på annat, säger Avdic till Sportbladet.

Denni Avdic med Walter innan AIK:s match mot Kalmar.
Anna Holgersson med sonen Walter.

”Han är så tacksam”

En fin gest som många tv-tittare, AIK:are – och framför allt familjen – uppskattade.

– Det var en jättefin gest. Det var ett så stort allvar för honom och så tänkte han ändå på Walter. Vår pojke är väldigt tacksam för att han fick följa med in. Jag har aldrig sett någon bära in en maskot på det viset, säger Anna Holgersson och fortsätter:

– Att han tänker på barnen i just det sammanganget. Det blev jag lite förvånad över. Det är så mycket känslor och ett så stort allvar så att kunna visa den medmänskligheten när man själv har så mycket att tänka på är fantastiskt.

Vill tacka hela AIK

Hon, och lille Walter, riktar därmed ett stort tack till hela AIK i allmänhet och Denni Avdic i synnerhet.

– Vi vill verkligen skicka ett tack till AIK. Det är klart att han har en extra stor plats i hjärtat hos oss nu. Jag har tänkt att jag ska höra av mig till AIK också.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

AIK Fotboll

LÄS VIDARE

Lagkamraterna om AIK-hjälten: ”Ge honom en staty”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Denni Avdic

Kalmar FF