Sökes till Bajen: en målvakt

FOTBOLL

Shabaan: Hoppas det löser sig snart

Om en vecka börjar försäsongsträningen.

Något saknas i Hammarby.

En målvakt.

- Hinner det inte bli klart med Rami Shaaban fyller vi ut med en juniormålvakt, säger Anders Linderoth.

Foto: ulf höjer
Rami Shaaban vill spela allsvenskt, men har svårt att konkurrera ut Andreas Isaksson i Djurgårdens mål. Lösningen kan bli att han tar steget över till Hammarby. Klubbarna förhandlar, men kan inte enas om priset.

Rami Shaaban, 26, satt på Djurgårdens bänk under större delen av förra säsongen. Han är inte särskilt pigg på att göra det igen.

- Det känns onödigt att sitta på bänken när jag har kapaciteten att stå i allsvenskan, säger han.

På samma sätt resonerar Hammarby. Men Djurgårdens prislapp (1,5 miljoner kronor enligt uppgifter till Sportbladet) har Bajen ingen lust att betala. Sedan en tid ligger förhandlingarna nere, tanken är att de ska återupptas efter helgerna.

- Det borde finnas förhandlingsutrymme. Rami har ett år kvar på kontraktet, sedan går han gratis, säger agenten Johan Strömberg.

Vill helst bo kvar i Stockholm

För Rami Shaaban, som gjorde stor succé när han fick chansen i allsvenskan i höstas, är det viktigt att bo kvar i Stockholm.

- Både min flickvän och jag trivs med våra jobb. Hammarby är en klubb med bra stämning. Dessutom har de vunnit SM-guld. Jag hoppas att det löser sig snart.

Tränare Anders Linderoth har ännu inte sett målvakten i aktion.

- Han ska vara väldigt duktig enligt de rapporter jag fått. Det är en spelare vi är intresserade av och som vi hoppas på, säger Linderoth.

Träningen börjar om en vecka - är du orolig?

- Nej, det är inte hela världen att missa första veckorna. Det hinner man ta igen. Men helt klart måste vi ha in ytterligare en målvakt.

Finnes: två unga talanger

Diskussioner förs också med Per Fahlström men frågetecken kring hans skada har gjort Hammarby tveksamma. Dessutom är han 33 år.

Sedan tidigare finns Erland Hellström, 21, i Hammarby. Utvecklingen går åt rätt håll och Erland har inget emot att ta över efter Lasse Eriksson.

Men skulle han bli skadad är det mycket tunt. Simon Uvenhag, 17-årig talang som hittills spelat med junior- och ungdomslaget, är i grönaste laget för A-truppen.

- Han och en annan juniormålvakt ska vara med på träningarna i januari. Såvida det inte blir klart med något nytt innan dess, säger Linderoth.

Det kan bli snålt om tid.

Om en vecka börjar allvaret.

...och här är fler allsvenska klubbar som ännu saknar viktiga pusselbitar

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM