”Vi ska vinna med så många mål vi kan”

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:

Miller lovar offensivare AIK i returen: Kommer att visa bättre kvalitet

Foto: Alex Miller vill att laget ska sätta fart framåt i mötet med Jeunesse Esch i kväll. ”Nu ska vi vinna och göra så många mål vi kan”, säger han.

ESCH-SUR-ALZETTE. AIK vann med 1–0 hemma mot La Jeunesse i kvalet till Champions League – men det var en seger som snuddade vid fiasko.

– I kväll tänker vi bara på att vinna med så många mål som möjligt, säger tränaren Alex Miller.

Foto: Här, på ödsliga Stade de la Frontière, ska AIK säkra avancemanget i Champions League i?kväll.

Inramningen är en lokal storklubbs hemmaplan i ett pyttelitet fotbollsland. En bra gräsplan omgiven av låga läktare och hyreshus med fri insyn till arenan.

Det är här AIK inte får göra om en match som den man gjorde på Råsunda där ett slumpmål blev räddningen.

– Jag tror att spelarna var arga på sig själva efteråt. Vi kom inte upp i en nivå som krävs för Champions League. För långsam speluppbyggnad gjorde det enkelt för motståndarna. Jag tror vi får se ett helt annat spel i den här matchen, säger Alex Miller.

AIK genomförde i går en lätt träning i behaglig värme inför entusiastiska supportrar. Lekfullt och avslappnat. Självförtroendet har stärkts efter framförallt segern över Malmö FF i allsvenskan.

”En viktig seger”

– Det var en mycket viktig seger för oss. Laget har kommit till en hög nivå. Har fått självförtroende. Spelarna har lärt känna varandra.

Alex Miller har inte haft mycket tid att bygga upp ett nytt AIK men han har fått de viktiga vinsterna.

”Bit på vägen”

– Laget har nått en bit på vägen. AIK vann allsvenskan i fjol men kunde inte stanna kvar på toppen utan hamnade i botten. Det är många nivåer ännu att nå upp till. Vi kommer att visa en bättre kvalitet i den här matchen.

Miller tar på sig en del av ansvaret varför det blev så dåligt spel i hemmamatchen mot La ­Jeunesse.

– Jag förklarade hur viktigt det var att inte släppa in mål i Champions League men det resulterade bara i säkerhet, säkerhet, säkerhet och inget eget spel. Nu ska vi vinna och göra så många mål vi kan, säger Alex Miller.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.