Torres kan missa VM

FOTBOLL

”Vill inte stressa honom”

Liverpool skriver på sin hemsida att klubben inte är beredd att skynda på Fernando Torres rehabilitering efter knäskadan.

VM-premiären är därmed i fara och enligt Pools läkare finns det inga garantier för att 26-åringen kan spela alls i sommarens turnering i Sydafrika.

– Du kan inte vara helt säker på någonting i det här skedet. Men om han fortsätter att göra framsteg i samma takt som nu borde han vara frisk nog att spela någon del av turneringen, säger klubbläkaren Peter Brukner.

Knäskadade Fernando Torres missar Liverpools avslutning av ligan. Nu meddelar den engelska klubben att de inte kommer att ta några risker med Torres rehabilitering för att han ska kunna spela VM.

”Osäkert om han kan spela”

Torres kan därmed missa premiären mot Schweiz den 16 juni.

– Om han kommer att vara frisk till första matchen eller inte är osäkert. Vi är angelägna om att inte stressa honom för mycket eftersom vi vill ha utdelningen på lång sikt. Men vi är samtidigt medvetna om hans kortsiktiga mål att spela i VM, säger klubbens läkare Peter Brukner.

– Förhoppningsvis kan vi kompromissa mellan de två så att han kan spela VM men samtidigt vara i form och frisk för Liverpool nästa säsong.

Finns inga garantier

Läkaren säger att det inte finns några garantier för att 26-åringen kan spela överhuvudtaget i VM.

– Du kan inte vara helt säker på någonting i det här skedet. Men om han fortsätter att göra framsteg i samma takt som nu borde han vara frisk nog att spela någon del av turneringen.

ARTIKELN HANDLAR OM