Eto'o hjälte när Inter vann VM

FOTBOLL

Tog femte titeln för året

Inter fullbordade i kväll sitt makalösa fotbollsår.

Efter trippeln förra säsongen och segern i italienska supercupen i höstas säkrade klubben även titeln som världens bästa klubblag.

I finalen slog Milano-laget TP Mazembe från Kongo med 3-0.

Inters president Massimo Moratti krävde en VM-titel av pressade managern Rafa Benitez. Efter Samuel Eto'os uppvisning i finalen mot TP Mazembe från Kongo kunde spanjoren andas ut och fira att Inter är bäst i världen.

19 mål på 23 matcher

De regerande Champions League-mästarna öppnade målskyttet efter 13 minuter genom Goran Pandev, på passning från Samuel Eto'o. Bara fyra minuter senare var det dags igen.

Eto'o ökade själv på till 2-0 innan 20 minuter var spelade av matchen. Målet är 29-åringens 19:e på de 23 senaste matcherna för Inter och anfallaren utsågs till hela turneringens bästa spelare efter finalen.

Biabiany målskytt

Milano-klubben fortsatte sedan att pressa för ytterligare mål men trean skulle dröja. I den 85:e minuten plockade inhoppare Jonathan Biabiany ner en boll i straffområdet och fastställde slutresulatet till 3-0.

Titeln är Inters femte för året efter segrarna i ligan, italienska cupen, Champions League och italienska supercupen. Ett makalöst år för klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A