”Zlatans agent förhandlar med flera klubbar”

FOTBOLL

Spansk tidning: Mancini försöker övertala Zlatan

Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola jobbar hårt för att hitta en ny arbetsgivare åt Zlatan Ibrahimovic.

Enligt spansk media förhandlar han med en rad europeiska toppklubbar.

Samtidigt ska Citys tränare Roberto Mancini ha ringt Zlatan upprepade gånger.

Foto: Mino Raiola.

Barcelona vet att den svenske anfallsstjärnan inte är tillfreds med att bara spela andrafiolen bakom givne David Villa. Därför har katalanerna gett agenten Mino Raiola uppdraget att hitta en lösning som gynnar alla parter.

Barcelona vill ha 500 miljoner kronor, men kan tänka sig att gå ner till 400 miljoner, skriver spansk press i dag.

”Hoppas på Milan”

Enligt tidningen Sport hoppas Zlatan själv på ett bra bud från Milan. Men det spekuleras även i en comeback i Inter.

Engelska klubbar är också med i dragkampen. Chelsea, Manchester United och Arsenal uppges vara intresserade. Och i går var representanter för Manchester City på plats i Barcelona för inledande förhandlingar om Zlatan Ibrahimovic och Yaya Touré. Den senare ska redan ha nobbat City, trots ett lukrativt erbjudande samt bonusen att brorsan Kolo Touré spelar där.

”Mancini har ringt Zlatan”

I City kan Zlatan återförenas med tränaren Roberto Mancini. Sport skriver att Mancini ska ha ringt Zlatan upprepade gånger för att försöka övertyga honom en en flytt till Manchester City och deras storsatsning för att slå sig in i den absoluta Europatoppen. Men City missade en Champions League-plats vilket troligen klart minskar attraktionsvärdet för svensken.

Agenten Mino Raiola har under en längre tid konsekvent förnekat alla flyttrykten och hävdar med bestämdhet att hans klient blir kvar i FC Barcelona.

ARTIKELN HANDLAR OM