AIK Fotboll

Offrade VM-spel

Av: 

Kristoffer Bergström

FOTBOLL

Burgic skadad i sista matchen – kan missa Sloveniens uttagning

Miran Burgics uppoffring gav tre mål i sista AIK-matchen – och verkar ha kostat en VM-plats.

I morse flögs han till Slovenien där läkare ska undersöka den skadade magen.

– Det gör ont som helvete. Jag får inte missa någon träning för att nå VM, men nu tvekar jag på om det går att spela alls, säger han.

Efter matchen hade Burgic ont på höger sida av magen.

Foto: ANDREAS BARDELL

21 000 åskådare i Solna jublade över Miran Burgics avskedsuppvisning. En lös vänster till 1–0, en fin höger till 2–0 och en självsäker straff till 3–1 – sedan var det hej då till AIK för gott.

En person i slovenska Maribor njöt också.

– Det här är kul för honom och bra för oss. Det här borde betyda att han är i form, säger förbundskaptenen Matjaz Kek till Sportbladet.

”Hård konkurrens”

För en månad sedan sa du att Burgic VM-chanser har gått från noll till ganska stora. Vad talar för att han blir en av fyra anfallare i Sydafrika?

– Jag behöver en spelare med hans stil. Jag känner till allt om hans skador och gillar honom. Men det är hård konkurrens bland de sex anfallarna, så allt avgörs på samlingen.

Och där kommer bekymren in.

Det är sedan länge klart att Burgic lämnar AIK i sommar, men för att ens få spela mot Åtvidaberg krävdes ett samtal till Matjaz Kek för att fördröja inbjudan till VM-samlingen.

Flög till Maribor i dag

Med andra ord: Burgic offrade en tidigare hemresa och en rimlig uppladdning med landslaget för att få ta farväl med AIK i går.

– Exakt. Och om något hände i matchen var jag den ende som förlorade, säger han.

Du håller dig för revbenen. Vad har hänt?

– Jag fick en armbåge i 91:a minuten, det gör ont som helvete. Jag har undersökts av fysion men måste till läkare i morgon (läs: i dag). Jag som ska till landslaget, det här hinner jag inte.

I morse flög Burgic till Maribor. Läkartid är bokad och området under revbenen på höger sida ska undersökas. Burgic håller uppe humöret men är tydlig: VM-chansen kan mycket väl ha rykt på grund av avskedsmatchen.

– Inget är brutet och smärta går att trotsa med piller. Men det är inte så enkelt. Sex anfallare ska bli fyra under de här fem dagarna. Nu kan jag nog inte spela i morgon (i dag) eller ens nästa dag.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll