Serie A

Linus Hallenius klar för Genoa

Av: 

Viktor Liljerås

FOTBOLL

Målkungen säljs för 17 miljoner och spelar kvar året ut: "Det känns skitbra”

Sent i går kväll slutfördes övergången till ­Genoa.

Och två dygn av kaos var över för Linus Hallenius.

För Sportbladet ­berättar anfallaren om den stora utmaningen, agentbråket och ilskan mot personen som höll på att stoppa hela affären.

– Det känns skitbra att det äntligen är klart nu, säger 21-åringen.

Sent i går kväll kom klubbarna överens om villkoren i Linus Hallenius övergång till Serie A.

Anfallaren, som gjort 17 mål i superetttan 2010, säljs för cirka 17 miljoner kronor och kommer att avsluta säsongen i Hammarby innan han flyttar till Genoa i december.

Skyller på Wesslén

Därmed är de senaste dygnens kaos över. Huvudpersonen själv medger att turbulensen varit jobbig.

– Nu är jag skitglad för att affären har gått igenom. Det ska bli fantastiskt att få tillhöra en serie A-klubb. Men känns riktigt tråkigt att det funnits personer som försökt sätta stopp för affären på grund av egna intressen, säger Linus Hallenius.

Vilka personer syftar du på?

– Kort och gott var det bland annat Henrik Wesslén (nyligen avsatt ordförande i Hammarby Fotboll AB) som gick ut i radio, tv och allt vad det var med en massa uppgifter om att Hammarby skulle göra en dålig affär om de säljer mig. Men så är det absolut inte.

Vad säger du om att Genoas agent Hasan Cetinkaya och Hammarbys företrädare Oliver Cabrera beskyllts för att ha suttit på dubbla stolar i förhandlingarna?

– Den där medierapporteringen om dubbla roller har jag inte följt så bra. Men jag kan försäkra dig om att Hasan absolut inte har något med Cabrera att göra. Han har ett eget bolag, egen licens och jobbar för sig själv. De där uppgifterna är tagna från ingenstans.

Nu när allt är klart blir du den som räddar Hammarbys ekonomi. Hur känns det?

– Det känns riktigt bra. Jag är glad för min egen skull men också riktigt glad för att få hjälpa klubben att att reda ut sin ekonomiska kris samtidigt som de ändå får behålla mig säsongen ut. Det hade inte känts bra att sticka nu. Jag ser fram mot att möta våra fantastiska fans igen, säger Linus Hallenius.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More!

Extern länk från C More

Beställ här!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A