Rosenberg vill lämna Werder Bremen

FOTBOLL

Anfallaren: Jag är trött på att sitta på bänken

Markus Rosenberg har haft en tung säsong med mycket bänknötande.

Nu medger han att han gärna skulle lämna Werder Bremen.

– Jag är trött på att sitta på bänken, säger han.

Foto: Markus Rosenberg.

Säsongen har varit mycket tung för Markus Rosenberg, 27.

Anfallaren har haft svårt att ta en ordinarie plats i Werder Bremen. Han har bara gjort ett mål i Bundesliga och han har inte fått spela från start sedan den 20 mars.

Bara fyra från start

Totalt har han spelat 17 matcher, varav blott fyra från start. 90 minuter har han inte spelat en enda gång.

– Det här vill man inte uppleva igen, säger han. Jag har ju alltid fått spela tidigare. Visst har man ibland missat några matcher, men så får man göra ett inhopp och så är man med igen, säger han.

På lördag spelar laget final i den tyska cupen mot Bayern München. Det kan komma att bli Malmö-sonens sista match i laget.

– Jag är trött på att sitta på bänken och längtar efter att få spela fotboll igen. Det är verkligen högaktuellt att söka sig någon annanstans, säger han till Sydsvenska Dagbladet.

MFF inte aktuellt

Men en återkomst till allsvenskan och Malmö FF är inte aktuellt.

– Det är lite tidigt ännu. Det är Europa som gäller. Helst ett land där jag inte spelat, men egentligen är det inte så viktigt, jag vill bara spela fotboll igen, säger han.

Men att en flytt från Bremen är möjlig tror han.

– Efter cupfinalen ska vi vara kvar och träna i två veckor och då ska jag träffa klubbledningen. De vet att jag är missnöjd, så jag tror inte att det ska vara något problem att komma loss. Och det underlättar att jag bara har ett år kvar på kontraktet, säger han till Sydsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM