Mästare igen – då hyllar Pep rivalen

FOTBOLL

”Vi var lite bättre”

BARCELONA. Tangerat målrekord av Leo Messi. Nytt spanskt poängrekord av Barcelona.

När Pep Guardiola sammanfattar sin andra säsong i den spanska segerklubben ger han äran till de som gjort det på planen – och till motståndarna

– Real Madrid har gjort en fantastisk säsong, det enda är att det fanns ett lag som var lite bättre än dem, säger Barcelonas tränare.

Förutsättningarna var enkla. Med Real Madrid en poäng bakom i ligatoppen räckte seger mot Valladolid för att Barcelona skulle ta hem andra raka ligasegern på Camp Nou. Och man gjorde det med rekordnoteringen 99 poäng, något som inget spanskt lag tidigare lyckats med.

Efter en målshow där framför allt Leo Messi briljerade med två fullträffar var saken klar. Det var argentinarens 33:e och 34:e mål för säsongen, vilket gör honom både till skytteligasegrare i Spanien och vinnare av Guldskon som Europas bästa målskytt.

– Det är det bästa jag någonsin sett, det här går inte att upprepa, säger Guardiola om Messis säsong.

Hyllar ärkerivalen

Men Barcelonas tränare hyllar också ärkerivalen Real Madrid för en god kamp in på mållinjen.

– Vi hade inte tagit så här många poäng om inte Real varid med. De har en fantastisk tränare och mycket bra spelare som tvingat oss att göra väldigt få misstag för att vinna ligan, säger Guardiola.

Enligt Barcelonas tränare är det framför allt inställningen hos sin egen trupp som möljiggjort årets ligasuccé.

– Deras jobb och arbetsinsats har varit exemplarisk. Det är inget svårt att motivera spelare som älskar att spela fotboll och vinna så mycket som de gör, säger Guardiola.

”Lämnar som en mycket stolt person”

Han ger laget ett ”mycket högt betyg” för säsongen, även om de inte räckte hela vägen internationellt.

– När vi åkte ur cupen och Champions League var säsongens jobbigaste ögonblick, säger mittfältaren Andrés Iniesta till Sportbladet.

Medan Pep Guardiola lovat fortsätta i klubben även nästa säsong lämnar en annan av FC Barcelonas profiler klubben nu. Joan Laporta har suttit två mandatperioder på ordförandeposten och har drygt tre veckor kvar innan nästa val avgör vem som tar över klubban.

– Jag lämnar den här klubben som en mycket stolt person, säger Joan Laporta.

ARTIKELN HANDLAR OM