”Vi har störst press på oss”

MFF-stjärnan hymlar inte inför EL-playoffet

avJohan Flinck

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ. I kväll utspelas ”Slaget om Skandinavien”:

Malmö FF-FC Midtjylland i playoff till Europa League.

– Vi har störst press på oss, säger MFF:s dansk Anders Christiansen.

Svenska mästarna mot danska mästarna.

Malmö FF-FC Midtjylland.

”Slaget om Skandinavien”.

– Det är 50/50. Det är en uppgörelse mellan de två bästa lagen i Norden enligt min mening, säger Tim Sparv, danskarnas finländske mittfältare som spelat i allsvenskan med Halmstad, inför den första matchen i playoff till Europa League.

– Även om vi inte kommit upp på den nivå vi vill vara så tycker jag att vi har lite momentum. Så jag är försiktigt optimistisk, säger Sparv.

”Krav på CL varje år”

Anders Christiansen, MFF:s danske spelmotor, hymlar inte om de mentala förutsättningarna.

– Vi har störst press på oss, inget tvivel om det. Men med det sagt ser jag inte oss som storfavoriter. Det är en jämn match – 50/50. Vinner du Superligan så har du kvaliteter och det har Midtjylland på sina spetskompetenser. Det blir två jämna matcher där de små marginalerna avgör, säger ”AC”.

Varför har ni störst press på er?

– För att vi är Sveriges största klubb och det finns nästan ett krav på att vi ska spela Champions League varje år. Lyckas vi inte med det är det Europa League vi ska in i, säger Christiansen.

Bildades 1999

– Midtjylland har inte samma press i Danmark. Därför har vi störst press på oss. Men det är därför det är roligt att spela i Malmö.

I Danmark är det framför allt FC Köpenhamn men också Bröndby som är de stora, traditionstyngda klubbarna med störst kravbild på sig.

FC Midtjylland bildades för mindre än 20 år sedan.

– De är de kaxiga från Jylland, ler Christiansen.

ARTIKELN HANDLAR OM