Försvann spårlöst efter landskampen

”Sagt att hon vill starta ett nytt liv”

Foto: TWITTER / frmf.ma

avAndreas Käck

FOTBOLL

Meriem Bouhid, 24, hade spelat en landskamp i Spanien och skulle resa hem till Marocko.

Hon följde med till flygplatsen, men försvann sedan spårlöst.

– Hon vill starta ett nytt liv, säger Mustapha Benslimane, president för Bouhids klubblag, l'Olympique de Safi, enligt AFP.

Marockos U20-landslag hade spelat en turnering i Spanien. I fredags skulle laget flyga hem från flygplatsen i Valencia. Meriem Bouhid var med övriga laget, hon checkade in sina väskor som planerat – men kom aldrig till gaten.

Spanska medier beskriver det hela som ett mystisk försvinnande.

Nu kommer förklaringen.

Meriem Bouhid – som beskrivs som en lovande anfallare med möjligheter att flytta till europeiska klubbar – bestämde sig för att fly sitt hemland.

– Hon har sagt att hon vill starta ett nytt liv, att livet i Marocko inte längre intresserar henne, säger Mustapha Benslimane, president för Bouhids klubblag, l'Olympique de Safi, enligt AFP.

”Väldigt synd”

Han har fått kontakt med Meriem Bouhid över telefon.

– Det är väldigt synd att hon har rymt. Hon hade kunnat få erbjudanden från europeiska klubbar. Så sent som i fjol sålde vi fyra spelare till klubbar i Spanien och Turkiet, säger han.

Meriem Bouhid hade ett tillfälligt visum för att få vistas i Spanien. Det har nu löpt ut och hon är enligt lag tvingad att resa hem. Men hon avser alltså att stanna i hopp om starta ett nytt liv.

Enligt AP är det inte ovanligt för marockanska idrottare att utnyttja landslagsresor för att emigrera från Marocko, där levnadsförhållandena är sämre än i många andra länder.

Tjänade 5 700 kr/mån

Enligt Mustapha Benslimane så tjänade Meriem Bouhid 6 000 dirhams – vilket motsvarar cirka 5 700 kronor – i månaden i sitt klubblag i Marocko.

– Men det är en bra månadslön i Marocko, speciellt med tanke på att det inte finns så många kvinnliga proffs inom fotbollen, säger han.

EU:s gränsbevakningsenhet Frontex uppger att det fanns 435 000 illegala invandrade i Europa år 2017. Sju procent av dem kom från Marocko.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll