Aston Villa inga problem för formstarkt United

FOTBOLL

Här är hela matchen - minut för minut

90+2'

Matchen är slut!

90'

Domaren har lagt till 2 minuters stopptid.

90'

Gary Neville kommer rusande på sin högerkant och spelar in ett lågt inlägg snett bakåt mot straffpunkten. Där möter Ronaldo upp och skjuter stenhårt, men en bit till vänster om mål.

88'

Även Thomas Hitzlsperger går på skott en bit utanför Uniteds straffområde. Han får dock felträff och bollen seglar långt upp på läktaren.

87'

Steven Davis spelar fram Lee Hendrie som avslossar ett hårt vänsterskott från cirka 30 meter. Skottet skruvar sig lurigt men Carroll kan klistra bollen utan större problem.

85'

Även Aston Villa-spelarna tittar på klockan men för deras del mest av uppgivenhet. Bollen spelas nu i ett mycket lågt tempo runt mittplan.

83'

United har dragit ner på tempot. Kanske för att spara sig inför onsdagens match i ligacupen mot Chelsea. Man anfaller sporadiskt men verkar annars mest titta på klockan.

80'

Aston Villa anfaller längs vänsterkanten. Gareth Barry skär in i Uniteds straffområde och avslossar ett stenhårt skott. Carroll tvingas lämna retur och inhopparen Moore får i princip helt öppet mål. Mycket överraskad av att få det läget skjuter han högt över.

77'

Roy Keane snappar upp en boll cirka 30 meter utanför mål. Han tar ett par kliv in i plan och avlossar ett hårt skott men bollen smiter någon meter till vänster om mål.

74'

Även Aston Villa passar på att byta. Nobby Solano får lugna ner sig på avbytarbänken och in kommer istället Luke Moore.

73'

Man Utd gör ett dubbelbyte. Wayne Rooney och Paul Scholes kliver av till förmån för Ryan Giggs respektive John O'Shea.

72'

Solano går väldigt fult in mot Heinze och tilldelas mycket korrekt ett gult kort. Varningen har legat länge i luften.

70'

Mål igen!!! 3-1 Scholes!

Cristiano Ronaldo har stor uppvisning när han dribblar sig rakt in i Villas straffområde. Han tar ett par steg in och skjuter stenhårt rakt på Carroll som tvingas lämna retur. Där är Scholes påpassligt framme och placerar bollen enkelt rakt i öppet mål.

69'

Mååål! 2-1 Saha!

Rooney dribblar sig fri till höger i Villas straffområde och skjuter ett lågt inlägg in mot mitten. Saha är först på bollen, som sedan tar på Ridgewell och söker in i mål vid den högra stolpen.

66'

Roy Keane skickar fram en boll mot Ronaldo som skär in från sin vänsterkant. Han tar ett par steg och skjuter stenhårt en bit utanför Villas straffområde. Skottet smiter utanför, ett par meter till vänster om målet.

63'

United kommer i anfall på högerkanten. Ronaldo slår ett avigt inlägg mot Rooney men bollen tar på en Villaförsvarare och bollen kommer fel till Rooney.

62'

Lee Hendrie skickar fram en boll till Ulises De La Cruz som kommer rusande på högerkanten. Han tar sig hela vägen ner till hörnflaggan men där kommer Heinze och styr upp.

59'

Aston Villa har tagit sig in i matchen och visar fortsatt kämpaanda efter målet. Thomas Hitzlsperger har ett stort inflytande i Birminghamlaget.

56'

Mycket frustrerat nu på plan. Heinze och Solano är ursinniga på varandra och bråkar för fullt i Uniteds straffområde. Domaren väljer att prata med spelarna som båda slipper kort och tar i hand. Det lär dock inte vara deras sista duell idag!

54'

Paul Scholes kommer rusande på Uniteds högerkant och når fram med ett inlägg till Quinton Fortune som dock inte lyckas förvalta läget.

53'

Måååååål!! 1-1 Barry!

Solano startar ett anfall från högerkanten som efter ett par kortpassar når fram till Barry. Denne tar sig förbi Gary Neville och placerar bollen iskallt till höger om Carroll.

51'

Samuel river ner Ronaldo och tilldelas gult kort av domaren.

49'

Ronaldo har show igen! Hur ska man tona ner honom? Han snurrar runt utanför Villas straffområde och petar bollen ut till Gary Neville på högerkanten. Neville slår ett lågt inlägg men ingen är där och möter.

48'

Saha och Scholes samspelar vackert på mittplan. Paul Scholes skickar ut en boll till vänster mot en framrusande Wayne Rooney. Denne petar vidare bollen i steget men får bollen för långt i från sig och Sorensen kan enkelt plocka upp bollen.

46'

Matchen åter igång!

Quinton Fortune ersätter Darren Fletcher för Man Utd. I Aston Villa gör Thomas Hitzlsperger comeback efter skada och ersätter Mathieu Berson.

Första halvlek domineras av ett formstarkt och mycket spelsuget Manchester United. Aston Villa jobbar desperat för att hitta ett eget spel men samtidigt tvingas de jobba mycket hårt i defensiven. United rullar boll oerhört snabbt idag och huvudattraktionen är Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo. Den sistnämnde spelar idag i en ganska fri roll och trots tuff uppvaktning lyckas han ofta komma loss. Villa verkade märkbart trötta på slutet och en hel del onödiga tacklingar delades ut. Olof Mellberg har trots omständigheterna hyfsad kontroll på sin backlinje. Villas mittfältare får ofta komma djupt ner på egen planhalva och avståndet fram till Angel har varit påtagligt. Colombianen inledde piggt men har sedan blivit allt mer osynlig.

45+3' min

Första halvlek är slut!

45+2' min

Lee Hendrie får gult kort när han river ner Rooney på mittplan. Mycket ful tackling bakifrån!

45+1' min

Ulises De La Cruz river ner Ronaldo och United får frispark ett tiotal meter in på Villas planhalva. Frisparken slås mot straffpunkten och där kan Barry rensa enkelt.

45' min

Den assisterande domaren aviserar 2 minuters stopptid.

44' min

Cristiano Ronaldo kommer rusande på vänsterkanten. Han skickar in bollen mot Saha som möter vid straffområdesgränsen. Olof Mellberg har dock redan läst av situationen och bryter resolut!

42' min

Aston Villa anfaller genom Steven Davis. Silvestre ser dock väldigt stabil ut idag och kan rutinerat styra undan.

38' min

Saha faller enkelt i Villas straffområde i duell med Ulises De La Cruz. Han tittar långt efter domaren men denne friar korrekt.

37' min

Snudd på slagsmål uppstår vid den högra hörnflaggan, utanför Villas straffområde. Ridgewell ger en liten eftersläng på Ronaldo som blir ursinnig och drar Ridgewell i håret. Båda tänder till men den assisterande domaren står väl placerad och kan gripa in. Båda tilldelas gult kort!

34' min

Ungtupparna Rooney och Ronaldo (båda födda 1985!) har ny lekstuga utanför Villas straffområde. Rooney går på direktskott, men siktet är för dåligt. Vi lär dock få se mer av de här två!

31' min

Mellberg och Rooney har sin första riktiga dust i matchen. Rooney får frispark till höger, utanför Villas straffområde. Mellberg blir rasande på domaren och menar att Rooney faller alldeles för enkelt. Frisparken förblir resultatlös.

30' min

Fletcher och Scholes har lekstuga utanför Villas straffområde. Det går alldeles för snabbt för bortalaget idag. Scholes slår ett precist inlägg mot Ronaldo som blir helt frispelad. Nicken går dock rakt i famnen på Sorensen.

29' min

Man Utd får frispark en bit in på Villas planhalva. De sätter snabbt igång spelet ut på högerkanten och Gary Neville slår ett högt inlägg mot Saha. Lagkapten Mellberg är dock bra med och rensar utan problem!

27' min

Även Mathieu Berson drar på sig ett gult kort när han river ner en framrusande Saha på Uniteds högerkant.

26' min

Roy Keane drar på sig matchens första varning då han går på tok för hårt in mot den bollförande Lee Hendrie.

24' min

Solano, som är pigg idag, tvingar fram en ny hörna, denna gången från höger. Mellberg står bra placerad men Rio Ferdinand är snäppet större i luftrummet och kan rensa.

21' min

Villa kommer igen. Angel skarvar en boll till Lee Hendrie som har parkerat någon meter utanför Uniteds straffområde. Hendrie skjuter hårt men han är hårt trängd och skottet blir relativt ofarligt.

19' min

Aston Villa anfaller längs vänsterkanten. Barry slår ett vackert inlägg som Angel är högst på, men nicken blir för lös. Bra kvitteringsläge för Villa annars!

17' min

Saha drar iväg på en soloraid och tar sig en bra bit in på Villas planhalva. Skottet blir dock ofarligt, mitt på Sorensen.

16' min

Villa försöker etablera ett mittfältsspel men har klara svårigheter att få kontroll på bollen. Senast Villa vann här på Old Trafford var för övrigt 1983!

14' min

Aston Villa får matchens första hörna då Neville och Carroll missförstår varandra. Hörnan, från vänster, slås kort till Solano som driver in centralt och skjuter stenhårt från cirka 25 meter. Carroll har bra sikt och kan boxa utan problem.

11' min

Aston Villa tvingas göra ett tidigt byte då Mark Delaney skadar sig. Ulises De La Cruz ersätter.

10' min

United igen! Denna gången snappar Rooney upp ett misslyckat rensningsförsök från den orutinerade Ridgewell. Rooney går på skott från straffområdesgränsen men Sorensen kan klistra vid sin högra stolprot.

8' min

Måååål!! 1-0 Ronaldo!

United anfaller blixtsnabbt igen. Fletcher och Keane samspelar fint på mittfältet och skickar fram bollen till Saha som direktskarvar till Ronaldo. Portugisen kommer med fart och placerar iskallt in bollen, utan chans för Sorensen.

7' min

Ronaldo, som verkar ha en ganska fri roll, hämtar upp bollen på egen planhalva och bygger upp ett nytt United-anfall. Han skickar bollen till Rooney som hämtar upp bollen på vänsterkanten och skickar ett hårt inlägg in i boxen mot Saha. Nicken tätt över!

4' min

Aston Villa kommer i sitt första riktiga anfallsförsök från högerkanten. Solano slår ett långt inlägg som i själva verket blir mer till ett skott. Bollen dimper ner på nättaket.

2' min

United tar direkt hand om bollen och kommer i två snabba anfall. Mellberg och Barry styr undan det första försöket men i andra vågen skickar Rooney en fin boll på djupet mot Ronaldo. Sorensen är dock bra med på situationen och klistrar bollen framför fötterna på den unge portugisen.

1' min

Matchen är igång! 

Aston Villa börjar med boll.

Domare: Mark Halsey

Man Utd

Målvakt

13. Roy Carroll

Försvarare

2. Gary Neville

5. Rio Ferdinand

27. Mikaël Silvestre

4. Gabriel Heinze

Mittfält

25. Quinton Fortune

24. Darren Fletcher

16. Roy Keane

22. John O'Shea

18. Paul Scholes

7. Cristiano Ronaldo

Anfallare

11. Ryan Giggs

8. Wayne Rooney

9. Louis Saha

Avbytare

1. Tim Howard

6. Wes Brown

22. John O'Shea

25. Quinton Fortune

11. Ryan Giggs

Aston Villa

 Målvakt

1. Thomas Sorensen

Försvarare

15. Ulises De La Cruz

2. Mark Delaney

4. Olof Mellberg

19. Liam Ridgewell

3. Jlloyd Samuel

Mittfält

22. Luke Moore

11. Nolberto Solano

12. Thomas Hitzlsperger

16. Mathieu Berson

7. Lee Hendrie

24. Steven Davis

6. Gareth Barry

Anfallare

9. Juan Pablo Angel

Avbytare

13. Stefan Postma

15. Ulises De La Cruz

12. Thomas Hitzlsperger

18. Carlton Cole

22. Luke Moore

Per Lilie

ARTIKELN HANDLAR OM