Ishizaki tillbaka - som förlorare: Det kan lossna

FOTBOLL

I 35 minuter var han bäst på plan. Sedan försvann Stefan Ishizaki ur matchen helt - liksom hela AIK.

- Vi skulle behöva ett skitmål, säger Ishizaki.

Foto: Så länge Stefan Ishizaki var bra var AIK bra. Men den återvändande Gnagaren orkade inte.

I går gjorde Stefan Ishizaki efterlängtad comeback i AIK:s gulsvarta tröja. Det började lovande - i den första halvleken var han en av planens bästa spelare.

Ishizaki hade väldigt mycket boll och utmanade Elfsborgs försvarare gång på gång. Han slog även för en välplacerad frispark som lagkaptenen Krister Nordin nickade rakt på Elfsborgs Johan Wiland.

"Godkänd första 35"

- Jag får väl godkänd första 35, efter det gick det sämre. Det är klart att det är ovant för mig att spela som högeranfallare, men jag anser mig själv vara en bra fotbollsspelare och borde klara av den positionen som tränaren vill ha mig på, säger Ishizaki.

Det var just på högersidan som AIK (läs Ishizaki) skapade de få farligheterna laget hade. Men de avgörande passningarna var inte av någon större kvalité och spetsen saknades helt. Sakta men säkert tog hemmalaget Elfsborg över matchen och till slut fick boråsarna utdelning - genom självmål av mittbacken Per Nilsson.

"Mycket stolpe ut"

- Jag har sett alla AIK:s matcher och det känns som att den här säsongen har varit mycket stolpe ut, säger Ishizaki.

Hur var stämningen i omklädningsrummet efter matchen?

- Det är klart att det var deppigt, vi gör ingen stormatch direkt. Det var en tråkig match, inget skönspel från något av lagen.

Vad är det som inte har fungerat i AIK hittills?

- Vi är bra i defensiven, men anfallsspelet lossnar inte riktigt. Vi skulle behöva ett skitmål, ett skott som går på backen eller ett självmål. Då kan det lossna.

Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM